Учасники АТО отримають більше 4700 га землі на Кіровоградщині

У Кіровоградській області з початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками учасники АТО отримали 2727 дозволів на відведення земельних ділянок. Військовослужбовці отримають у власність землі загальною площею 4750 гектарів. Переважна більшість наділів призначені для ведення особистого селянського господарства. Про це пише “Урядовий портал”.

Найбільшу кількість земель для військових відвели у Кіровоградському – 722,4 га,Добровеличківському – 238 га, Гайворонському – 310,5 га, Олександрійському – 355 га, Новомиргородському– 307,7 га районах області.

Вже завершили процедуру оформлення землі 1025 учасників АТО. У власність військові отримали ділянки загальною площею 1745 гектарів. У Кіровоградському районі військовослужбовцям передали 227 земельних ділянок площею 368 га, у Новоукраїнському 98 наділів – 192 га, у Компаніївському районі 80 ділянок – 135 га, тощо.

«Звернення учасників АТО землевпорядники розглядають у першочерговому порядку. Землевпорядна служба максимально сприяє військовим у реалізації права на отримання землі», – зазначає Марія Соловйовав.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Кіровоградській області.

Довідково

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар