Ядерний завод у Смоліному запустять в 2015 році

Завершення будівництва і запуск першої черги заводу з виробництва ядерного палива заплановано на 2015 рік.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький на засіданні оперативного штабу зі здійснення загальної координації робіт із будівництва заводу з виробництва ядерного палива у смт Смоліне в Кіровоградській області, повідомляє «Укрінформ».

“Зараз ідуть загальнобудівельні роботи, які триватимуть до весни. Потім продовжимо процес відповідно до плану. Закінчити будівництво (заводу з виробництва ядерного палива. – Ред.) і запустити першу чергу плануємо у 2015 році”, – зазначив Ставицький.

Міністр переконаний, що будівництво заводу з виробництва ядерного палива стане одним із найамбітніших проектів загальнонаціонального рівня.

Нагадаємо, ДК “Ядерне паливо” спільно з ВАТ “ТВЕЛ” реалізує проект із будівництва заводу, що вироблятиме ядерне паливо для реакторних установок типу ВВЕР-1000 за російськими технологіями. Проект дасть змогу повністю забезпечувати українські атомні станції паливом вітчизняного виробництва та допоможе виконати одне з державних завдань щодо забезпечення енергетичної незалежності України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар