РНБО: ситуація в зоні АТО 17 листопада

На ділянці фронту між Горлівкою та Ясинуватою противник відкривав вогонь по наших позиціях у Верхньоторецькому та Троїцькому. Вогонь вівся з сусіднього с. Красний Партизан, яке є опорним пунктом бойовиків, що діють у цьому районі.

Найскладніша ситуація – на західних околицях Донецька.

Вчора ввечері знову було зафіксовано роботу ворожих «Градів», які розташовані в сел. Старомихайлівка, яке прилягає до Петровського району Донецька і знаходиться на лінії розмежування. 3 реактивних снаряди було випущено по Красногорівці та 9 – по м. Гірник Селидівської міськради, що розташоване на відстані 14 км від фронту.

Загалом провокативні обстріли українських позицій тривають по всій лінії фронту від Авдіївки до Мар’їнки. У Красногорівці також було зафіксовано роботу ворожого 82-мм міномета та БМП-2.

Маріупольський напрямок

Вчора бойові дії велися лише в с. Широкине в темну пору доби. Зафіксовано 3 мінометних обстріли наших позицій, а також кілька провокацій НЗФ із застосуванням стрілецької зброї. Вогонь вівся з околиць цього населеного пункту, які знаходяться неподалік узбережжя Азовського моря.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – отримали поранення.

У місті Дружківка Донецької області СБУ затримала ворожого агента, який фотографував  стратегічно важливий міст

Затриманий – мешканець Краматорська, який упродовж 2014-2015 років виїздив до Росії та на непідконтрольну територію Донецької області, де був завербований. Серед речей затриманого правоохоронці знайшли докладну карту Дружківки, де були нанесені місця розташування підрозділів сил АТО, понтонні мости та об’єкти життєзабезпечення міста. Крім цього, на цифровому накопичувачі фотоапарата виявлено знімки важливих державних об’єктів міст України, у тому числі столиці.

Також на Донеччині СБУ затримала резидента спецслужб РФ, який планував створити на базі однієї з громадських організацій легальне прикриття для членів диверсійних груп. Також затриманий намагався організувати агентурну мережу з числа співробітників правоохоронних органів. Далі – пряма мова затриманого.

Вчора на Донеччині СБУ виявила схованки з боєприпасами

Поблизу села Катеринівка Мар’їнського району Донецької області правоохоронці та поліцейські  знайшли у лісосмузі гранатомет РПГ-22, 9 ручних гранат, а також 26 боєприпасів до гранатомета.

Також у покинутій будівлі в селищі Верхньоторецьке Ясинуватського району було вилучено зі схрону протитанкову міну, 120-мм мінометну міну, протипіхотну міну, а також 2 ручні гранати та тротилові шашки.

І в районі Луганської ТЕЦ у місті Щастя, Сили спецоперацій вилучили 12 боєприпасів до гранатомета РПГ-7, 4 гранати Ф-1, 5 кг тротилових шашок й 320 набоїв калібру 14,5 мм.

3435

Волонтери допомагають нашим захисникам

Одеські благодійники вчергове передали цінну допомогу в зону АТО.

Зокрема, військовий підрозділ, що виконує бойові завдання в зоні АТО, отримав 40 комплектів зимового екіпірування: термобілизну, шкарпетки, теплі штани й куртки та рукавиці. Також волонтери привезли кілька комплектів нічних прицілів.

1112

На Рівненщині Збройні Сили України проводять бригадні тактичні навчання з залученням мотопіхотної бригади, артилерії, підрозділів протиповітряної оборони, а також армійської авіації та підрозділів Повітряних Сил

Упродовж п’яти діб військові відточували свою майстерність під час ведення оборонних дій, підготовки та проведення наступу та відпрацювання виходу з бою. На завершальному етапі підрозділи здійснили переправу через водну перешкоду по наведеному мосту та за допомогою плаваючого транспортера.

29-15212324262929-229-429-729-8

Україна створює інфраструктуру для реабілітації та лікування ветеранів АТО

Днями у Львові було створено нове реабілітаційне відділення для військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій на сході країни. Тут лікуватимуть бійців з нейрохірургічними і неврологічними патологіями та патологіями опорно-рухового апарату.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар