Бойовики атакують в Донецькому напрямку (РНБО)

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, ввечері противник намагався атакувати наш опорний пункт поблизу сел. Зайцеве, що на північ від Горлівки. Інтенсивний бій і з застосуванням стрілецької зброї та гранатометів тривав близько 1 години.

Також протягом дня по лінії зіткнення було зафіксовано близько 2 десятків ворожих провокацій. Це сталося на околицях Горлівки, між Горлівкою і Ясинуватою, в районі Донецького аеропорту, поблизу Красногорівки. В усіх випадках ворожий вогонь вівся неприцільно. Важке озброєння з боку НЗФ не застосовувалося.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

Служба безпеки України продовжує активно протидіяти бойовикам та їхнім поплічникам

У Запоріжжі спецслужби затримали мешканця, який підбурював людей закликами до зміни конституційного ладу, здійснення терактів, та інструкції з ухиляння від мобілізації у мережі Інтернет. На початку 2014 року зловмисник познайомився з членом незаконного збройного формування «ДНР», який запропонував гроші за поширення антиукраїнської пропаганди.

Водночас дедалі більше бойовиків розчаровується в ідеях «руського міра» 

Ще один представник бандформування «ДНР» повернувся додому, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома!». З травня 2014 року мешканець Красногорівки перебував у лавах НЗФ, але нещодавно вирішив повернутися і співпрацювати з правоохоронними органами України. До вашої уваги – відео з зізнанням бойовика.

Крім того, СБУ блокує намагання бойовиків збагатитися

У м. Золоте Луганської області затримано вантажівку з ліками, які потрапили до НЗФ «ЛНР» як гуманітарна допомога з Російської Федерації. Втім, бойовики планували їх перевезти на територію, підконтрольну Україні, та вигідно продати.


Це вкотре свідчить, як ватажки НЗФ використовують дефіцитні ліки для власного збагачення, доводячи до зубожіння людей, які мешкають на окупованих територіях.

На Дніпропетровщині СБУ викрила діяльність комерсантів, які ремонтували техніку бойовиків. Впродовж 2014-2015 рр. вони направляли на окуповану територію своїх працівників. Під час обшуків у зловмисників були вилучені акти виконаних робіт, банківські документи, електронні носії інформації, які підтверджують співпрацю з окупантами.

Вчора українські правоохоронці виявили рекордну кількість нелегальних «арсеналів»

На Донеччині за добу співробітники української поліції знайшли та вилучили 17 гранат, 26 боєприпасів до АГС, 2 міни, 5 тротилових шашок та 2 гранатомета.

39-1313435

Окрім того, у селищі Опитне Ясинуватського району Донецької області співробітники СБУ виявили схованку з 162 снарядами до 30-мм автоматичної гармати 2А42. Схрон був замінований розтяжкою з гранатою Ф-1. Небезпечну знахідку було знешкоджено саперами однієї з військових частин ЗСУ.

На Луганщині в Новоайдарському районі оперативники виявили схрон з боєприпасами в нежитловому приміщенні. Серед вилученого – п’ять гранатометів та близько 3 тисяч набоїв різного калібру.

Також у Луганській області на трасі Сватове – Старобільськ неподалік автомобільного мосту силовики виявили схованку з військовими засобами ураження. Серед вилученого – 12 гранатометів, 5 гранат та 1 кг тротилу.

5251

Наші захисники повертаються додому після року запеклих боїв на Сході

Учора на Львівщину повернулися військовослужбовці 24-ї Залізної бригади, які виконували бойові завдання у Луганській області.

Військових зустрічали їхні сім’ї, друзі, патріотичні українці й представники місцевої влади. У 2014 році воїни 24-ї бригади були одними з перших, хто вирушив на захист держави. Вони звільняли від російських найманців Миколаївку, Лисичанськ, Красний Лиман, Сіверськ, майже рік вели жорстокі бої уздовж Бахмутської траси.

6461

Триває ротація українських бійців у зоні АТО

До Тернополя повернулися 40 бійців спецбатальйону поліції особливого призначення із зони проведення антитерористичної операції, де вони пробули майже два місяці.

7471

На Полтавщину повернувся зведений загін правоохоронців зі сходу України, де він більше місяця виконував службові та бойові завдання. Зараз на поліцейських чекає кількаденна відпустка, яку вони проведуть із родинами та близькими.

86828384

Також до Рівненщини повернулися 50 бійців, які боронили спокій та цілісність країни майже два місяці у зоні АТО.

74 столичних співробітників поліції днями вирушили у зону АТО в Донецьку область. Там вони будуть забезпечувати громадський порядок на блокпостах, охороняти стратегічні об’єкти регіону та надаватимуть всю необхідну допомогу місцевим правоохоронцям у профілактиці та розкритті злочинів.

91929394

Поширити:

Залишити коментар:

коментар