Кіровоградці будуть більше платити за воду?

Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для абонентів ОКВП “Дніпро-Кіровоград” можуть зрости із 1 січня 2016 року. Про це йдеться в проекті постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 6 листопада – повідомляє Depo.Кіровоград.

Тарифи зростуть для абонентів 38 суб’єктів господарювання, які є виконавцями цих послуг у всіх областях країни, в тому числі й ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

У проекті постанови, зокрема, сказано: “1. Встановити тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) суб’єктам господарювання, які є виконавцями цих послуг: обласному комунальному виробничому підприємству “Дніпро-Кіровоград” зі структурою, наведеною в додатку 29 до цієї постанови:

– тариф на послугу з централізованого постачання холодної води – 7,29 грн. за 1 куб. м (з податком на додану вартість);

– тариф на послугу з централізованого водовідведення – 6,71 грн. за 1 куб. м (з податком на додану вартість)”.

Водночас у проекті сказано, що постанова набирає чинності з 1 січня 2016 року, але не раніше дня її офіційного опублікування. Якщо постанову приймуть, то новий тариф включатиме в себе вартість встановлення та повірок приладів обліку холодної води.

Читайте також: Сьогодні Верховна Рада вирішуватиме долю водоканалів

Це не перший проект постанови про подорожчання послуг, однак жодна ще не була затверджена.

ОКВП “Дніпро-Кіровоград” – цілісний майновий комплекс (гідротехнічні споруди і трубопроводи магістрального районного водопроводу “Дніпро-Кіровоград” та водопровідно-каналізаційні споруди і мережі міст Світловодська, Олександрії, Знам’янки, Кіровограда і селищ міського типу Димитрово та Пантаївка), який обслуговують Світловодське, Олександрійське, Знам’янське та Кіровоградське водопровідно-каналізаційні господарства (ВКГ).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар