РНБО: терористи продовжують обстріли і провокації (ФОТО, ВІДЕО)

Хроніка подій у зоні АТО за минулу добу.

Повідомляє ІАЦ РНБО

З метою відволікання уваги від трагічних подій в Сирійській Арабській Республіці, де зафіксовано непоодинокі випадки загибелі цивільного населення від дій ЗС РФ, керівництво Росії готує провокацію міжнародного масштабу пр

оти України. Її мета – дискредитація керівництва нашої держави, отримання приводу для подання позову проти України до Міжнародного кримінального суду у Гаазі, а також створення підґрунтя для виходу РФ з Мінського процесу.Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Здійснюється фабрикація псевдодоказів так званого «геноциду Україною російськомовного населення Донбасу». Зокрема, виготовляються документальні матеріали про  нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків та 500 людей (зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку) села Сокільники Слов’яносербського району Луганської області, яке зараз перебуває на тимчасово окупованій території неподалік лінії розмежування сторін.

До проведення цієї роботи залучаються співробітники ФСБ, ГРУ ГШ ЗС РФ, Слідчого комітету Росії, а також представники так званих «силових структур» НЗФ «ЛНР». Пропагандисти використовують реальні факти руйнувань с. Сокільники та загибелі його мешканців, які постраждали від рук бойовиків та російських військ у ході бойових дій наприкінці 2014 – на початку 2015 рр.

На основі цих фактів, які будуть презентовані у якості так званих «результатів розслідування правоохоронних органів «ЛНР», вже готуються інформаційно-пропагандистські матеріали для ЗМІ та судові позови. Для нагнітання атмосфери істерії та ненависті планується проведення історичних паралелей з трагічними подіями у Хатині під час Другої Світової війни та югославських війн 90-х рр. ХХ ст.

Водночас здійснюється психологічна обробка місцевого населення, яке окупанти намагаються схилити до надання необхідних для Росії «свідчень».

Луганський напрямок

Зафіксовано провокативний обстріл з боку НЗФ поблизу с. Трьохізбенка, що на північ від Бахмутської траси. З 82-мм міномета було випущено 2 міни.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора велися південніше Горлівки та на західних околицях Донецька. При цьому противник застосовував лише стрілецьку зброю та гранатомети, ведучи неприцільний, «турбуючий» вогонь у бік позицій сил АТО.

Маріупольський напрямок

Зафіксовано одну провокацію ворога біля с. Богданівка, що на півдорозі з Волновахи в Комсомольське. Противник застосував стрілецьку зброю.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

Отримано чергові докази участі громадян РФ у війни на сході України у складі НЗФ

Нагадуємо, позавчора ворожа ДРГ чисельністю до 20 осіб невдало намагалася атакувати наші передові позиції на південь від Попасної. Отримавши по зубах, окупанти з втратами відступили. На місці бойового зіткнення наші військовослужбовці знайшли російську банківську картку, клаптик паперу з номером телефону, абонент якого зареєстрований на Чукотці, а також бронеплити бронежилета, виготовлені у Санкт-Петербурзі.

Вчора співробітники СБУ затримали посадовця т.зв. «Міністерства палива та енергетики «ДНР» за розкрадання майна держпідприємств вугільної галузі України

Зловмисника було затримано у Харківській області, куди він приїхав у особистих справах. Свого часу колишній заступник керівника одного з держпідприємств Донеччини сприяв бойовикам у захопленні державних об’єктів вугільної галузі та їх переходу під юрисдикцію НЗФ «ДНР. Своїми діями він завдав збитків державі на суму понад 63 млн гривень.

Триває очищення рядів українських спецслужб

Вчора на Луганщині СБУ затримала на хабарі двох своїх співробітників, які вимагали кошти від місцевого підприємця за повернення вилученого майна.

СБУ припиняє незаконні комерційні схеми, що доставляють товари на окуповані території

Правоохоронці спільно з Державною фіскальною службою заблокували механізм незаконних поставок вугілля до окупованих районів Донецької області, оскільки частина прибутку з його продажу раніше йшла на фінансування бандформування «ДНР». У ході операції було затримано 22 залізничні вагони, що перевозили 1,5 тисячі тонн вугілля.

Бойовики, які чинили злочини проти України, отримують суворе покарання

Районний суд Харкова виніс вирок ворожому диверсанту, який готував вибух на залізничній колії біля місцевої військової частини. Нагадуємо, що співробітники СБУ затримали бойовика «на гарячому» у червні, коли той намагався підірвати на залізничній колії вибуховий пристрій, який складався з двох мін. Вирок суду – 5 років за гратами.

Правоохоронці знайшли чергову схованку зі зброєю в зоні АТО

Неподалік міста Щастя Луганської області вилучено3 протитанкові гранатомети, 9 гранат для підствольного гранатомета, 10 гранат Ф-1 та РГН з запалами та понад 1000 набоїв.

1112

9 листопада сили АТО завершили відведення мінометів від лінії розмежування у Донецькій області. Сьогодні – останній день для верифікації відведених одиниць озброєнь спеціальною місією ОБСЄ в Україні.

Збройні Сили України щодня посилюють боєздатність своїх підрозділів

Учора десантна бригада ВДВ завершила практичні навчання з підготовки та проведення рейдових дій. У ході занять десантники провели розвідку місцевості та здійснили рейд, у ході якого знищили вогневі позиції умовного противника. Для цього застосовувалася артилерія, якою посилено наші десантні бригади, зокрема «Нона» та установка «Град».

???????????????????????????????2122232425262728??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Наші правоохоронці у прифронтових зонах завжди перебувають у бойовій готовності

Це було доведено вчора під час перевірки боєготовності підрозділів поліції, які охороняють правопорядок у Маріуполі та навколо нього. Незважаючи на активний процес реформування українських правоохоронних органів, тренування з підвищення боєготовності правоохоронців проходять у штатному режимі. Діючи чітко і злагоджено, правоохоронці оперативно виконали поставлені завдання та показали високу ефективність та злагодженість дій у підрозділах.

393132333435363738

Триває ротація українських правоохоронців у зоні АТО

Вчора до Житомира повернувся загін українських поліцейських, який майже півтора місяця охороняв стратегічно важливі об’єкти на Луганщині, забезпечував правопорядок під час виборів та допомагав ліквідовувати наслідки надзвичайної події у м. Сватовому. Натомість до бойових постів на Луганщині вирушили нові охоронці правопорядку з Житомирщини.

Також вчора у Маріуполі відбулася ротація зведеного загону запорізької поліції

Вже сьогодні до Маріуполя черговий зведений загін правоохоронців приїхав із Запоріжжя, який замінить товаришів у зоні АТО.

4142434445

Поширити:

Залишити коментар:

коментар