Кіровоградцям пояснили значення енергоефективності

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У рамках візиту делегації Представництва ЄС в Україні в кіровоградському прес-клубі відбулась лекція-гра присвячена проблемам енергоефективності.

Присутнім на зустрічі журналістам та громадським активістам було запропоновано на власному досвіді спробувати переконати колег в доцільності тих чи інших енергетичних програм та отримати від них схвалення у вигляді номінальної фінансової підтримки. Нажаль, жодна з програм не отримала достатньої кількості голосів.

Причина, на думку експерта та модератора зустрічі – керівника освітнії проектів української мережі енергетичниї інновацій “Greencubator” Андрія Зінченка, в загальноукраїнській тенденції – відсутності соціального діалогу, що унеможливлює впровадження в життя тої чи іншої енергозберігаючої технології. Необхідність діалогу Андрій Зінченко продемонстрував на прикладі вже, невдовзі обов’язкових до створення ОСББ, котрим обслуговуючі підприємства, у разі відсутності домовленості між мешканцями будинку, буде просто нав’язано.

Крім того, згадали на зустрічі й про тарифне питання. Підвищення нині існуючих тарифів експерт назвав чи не першим реальним кроком на шляху продуктивного енергоменеджменту. Справа в тому, що штучне заниження тарифів для населення і таке ж штучне завищення їх для підприємців спричиняє колосальні збитки для держави, котрі вона намагається компенсувати з наших же кишень. Введення ж реальних тарифів змусить укранців думати про ощадливе використання наявних енергоресурсів не використовуючи їх надарма.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар