За минулу добу у зоні АТО поранено 4 військовослужбовці (РНБО)

Противник застосував 120-мм міномети в районі Попасної. Кілька ворожих мін приземлилися безпосередньо у житлових кварталах. Вогонь вівся з боку сел. Молодіжне, що прилягає до окупованого Первомайська.Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

СБУ знешкодила фугаси, закладені бойовиками на автошляхах Донбасу

120-мм фугас з пластидом та електродетонатором було виявлено поблизу села Чермалик Волноваського району Донецької області. Його було встановлено на узбіччі траси, що використовується для переміщення як цивільних автомобілів, так і військової техніки сил АТО.

11

Також поблизу села Жолобок Слов’яносербського району Луганської області співробітники СБУ виявили 5 одиниць 120-мм осколково-фугасних снарядів з вибуховим пристроєм на основі тротилових шашок та протитанкової міни. Фугас було закладено на запланованому маршруті руху колони ЗСУ.

СБУ успішно попереджає спроби незаконного перевезення зброї з Росії

На Харківщині силовики заблокували спробу ввезення до України снайперських гвинтівок ВСС, автоматів Калашникова, гранатометів, набоїв та вибухівки. У ході операції був затриманий контрабандист – уродженець Луганської області. Його спільник, який довіз зброю до державного кордону, втік до Росії.

2322

Українські спецслужби затримали російського найманця в Артемівську

Уродженець Рязанської області, в минулому засуджений за вбивство, незаконно перетнув державний кордон України і намагався вступити до лав бандформування «ДНР». До Вашої уваги – відео з зізнанням затриманого.

Ще один мешканець Луганської області скористався програмою Служби безпеки України і повернувся на підконтрольну територію України

До війни луганчанин працював на шахті, і після початку сепаратистського заколоту вступив до лав НЗФ, ремонтував автомобільну техніку бойовиків, вартував на блокпосту, брав участь у проведенні навчальних стрільб. Участі у бойових діях чоловік не брав. Дізнавшись від свого рідного брата – військовослужбовця ЗСУ про програму «На тебе чекають вдома», він залишив лави окупантів. До Вашої уваги – відео з прямою мовою та покаянням луганчанина.

На Буковині підрозділи Нацгвардії провели навчання

У ході військових тренувань на полігоні бійці НГУ відпрацьовували навички злагоджених дій у підрозділах. Військові виконали загальні вправи зі стрілецькою зброєю, а також виконали спеціальні вправи для нацгвардійців, що входять до їх обов’язків, – конвоювання, визволення заручників та підтримання правопорядку без застосування зброї.

3331

Україна посилює співпрацю з військовими союзниками у Центральній Європі

Так, неподалік від Вільнюса, понад 250 військовослужбовців Збройних Сил Литви, Польщі та України беруть участь у міжнаціональних навчаннях.

Україну представляють 35 військових, серед яких – офіцери, які вже входять до складу литовсько-польсько-української бригади. Головними інструкторами бійців працюють офіцери та сержанти канадської армії. Впродовж двох тижнів учасники виконуватимуть завдання з миротворчої тематики. Здебільшого програма базується на досвіді проведення АТО на сході України. Велика увага приділяється проведенню інформаційних операцій, протидії пропаганді та співпраці з місцевим населенням.

4647484949-149-2

Історія про військових капеланів, які зігрівають серця наших воїнів і лікують душевні рани, завдані війною

Отець Олександр  Перепелиця – протоієрей Української православної церкви Київського патріархату Сумської єпархії, настоятель Свято-Миколаївської церкви, прибув до військової частини Національної гвардії у Слов’янську одразу після звільнення міста. Після декількох діб перебування та ближчого знайомства з бійцями він став для них другом і побратимом. Кожну неділю отець Олександр проводить молебень за здоров’я воїнів, благословляє їх перед виходом на охорону опорних пунктів. Часто бійці підходять до священика і просять благословення або про сповідь.

51525354

Поширити:

Залишити коментар:

коментар