У кіровоградців є шанс платити за електроенергію по старим тарифам

У травні цього року київські активісти об’єдналися в спільну ініціативу “Ціна Життя” та оскаржили в адмінсуді Києва постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), про підвищення тарифів на газ, електроенергію, опалення. 8 вересня суд визнав постанову НКРЕКП від 26 лютого 2015 № 220 “Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню” незаконною і нечинною з моменту прийняття.

У «Єдиному реєстрі судових рішень» повідомляється, що постановою окружного адміністративного суду міста Києва (№ 826/6876/15) від 8 вересня поточного року визнано постанову НКРЕКП № 220 від 26 лютого 2015 року «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» незаконною та нечинною з моменту її прийняття. Тобто, тепер українці можуть зробити перерахунок тарифів і повернути переплачені за електроенергію гроші.

Як стверджує  правозахисник Анатолій Башловка у коментарі “Закарпатському кореспонденту”,  ситуація із незаконними тарифами на електроенергію стосується також водопостачання, водовідведення та газопостачання.

У суді за допомогою юридичної аргументації ми довели, що на електроенергію тарифи необґрунтовано підвищені. Така ж ситуація з водовідведенням, з водопостачанням, з гарячою водою, газом. “У суді за допомогою юридичної аргументації ми довели, що на електроенергію тарифи необґрунтовано підвищені. Така ж ситуація з водовідведенням, з водопостачанням, з гарячою водою, газом. На сьогодні ми виграли першу інстанцію – після цього люди будуть мати право подати зустрічні позови до енерговиробників. Ми дали можливість простим українцям повернути переплачені гроші назад. Зробити перерахунок і не платити зайве. Сьогодні це перша ластівка – далі будуть інші ластівки, пов’язані з газом, водовідведенням та водопостачанням, іншими послугами “, – переконаний Башловка.

Чи виконується дана постанови суду Перша електронна газета поцікавилась у Секторі НКРЕКП у Кіровоградській області. Проте там коментувати ситуацію відмовились, посилаючись на те, що такі повноваження є лише у центральному апараті Нацкомісії. Поспілкуватися  з головою НКРЕКП Дмитром Вовком у телефонному режимі не вдалося. Тому Перша електронна відправила інформаційний запит на його ім’я з проханням прокоментувати дане судове рішення та його виконання.

Відповідь на інформаційний запит ми опублікуємо на сторінках Першої електронної газети, щойно він надійде.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар