В Олександрії роздавали дерева (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Більше сотні саджанців абрикос, черемхи, клена, акації, туї та ялівця сьогодні, 10 листопада, місцеві благодійники безкоштовно роздали мешканцям Олександрії – тим, хто виявив бажання озеленити власні прибудинкові території та окремі міські вулиці чи сквери.

Ще за годину до її початку поблизу будинку побуту на вулиці Першотравневій, 9, де мали роздавати саджанці, зібралося кілька десятків городян, в тому числі активісти цивільного корпусу «Азов» та представники Олександрійської районної лікарні. Бажаючих безкоштовно отримати дерево виявилося достатньо, щоб по завершенню акції, жодного саджанця не залишилось.

Відтак молоді деревця прикрасять центральний проспект міста, сквер ім. Ю. Кравченка та територію Олександрійської райлікарні й прилеглі до будинку побуту двори.

“Це не перша акція з озеленення, проведена нашою організацією, – розповідає голова БФ «Шлях до життя» Анатолій Тримбач, – подібні ми розпочали ще з 2010-го. Відтоді двічі на рік – весною та восени – безкоштовно роздаємо молоденькі саджанці городянам. Зазвичай це більше півтисячі дерев, частину яких самі й садимо. Але нині, через засуху, й неможливість їх нормально відкопати, в лісництві отримали трохи більше сотні.  Для нас  тут головне  – привернути увагу людей до проблеми озеленення міста, адже останнім часом багато дерев в Олександрії вирубують та мало садять”.

Організатори сподіваються, що подібні проекти стануть гарним прикладом та поштовхом для городян більше дбати про зелені насадження міста, адже це те, що під силу кожному.

Наталя Луценко для Першої електронної 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар