Виборчі дільниці Кіровограда застраховані від пожеж

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Відповідальність, за забезпечення пожежної безпеки на виборчих дільницях покладається на керівників підприємств, установ га організацій, у приміщеннях яких вони розміщені, а також на голів виборчих комісій. Ці приміщення повинні мати не менше двох виходів. Територія подвір’я, горище та підвальні приміщення слід постійно утримувати у чистоті та систематично очищувати від займистих матеріалів. Про це Першій електронній повідомили в прес-службі УДСНС в області

У цих будівлях мають бути ретельно перевірені та приведені у належний стан прилади опалювання та електрообладнання. При перебуванні людей у приміщеннях решітки, встановлені на вікнах, повинні бути відчинені або зняті. Сходові майданчики, евакуаційні виходи, проходи, коридори, тамбури необхідно утримувати вільними, нічим не захаращеними.

Під маршами сходів забороняється влаштовувати комірки, зберігати горючі матеріали, а також оформлювати займистими матеріалами стіни у коридорах, вестибюлях, на сходових клітинах. Світильники евакуаційного освітлення повинні бути справними і вмикатись з настанням сутінків.

Категорично забороняється користуватись у приміщеннях електронагрівальними приладами (кип’ятильниками, електрочайниками, прасками, електроплитками і т.ін.), а також застосовувати для освітлення свічки, гасові лампи та інші джерела відкритого вогню. Для аварійного освітлення необхідно передбачити наявність для кожного чергового працівника акумуляторного або ручного електричного ліхтаря.

Електричне освітлення кабін для голосування має відповідати правилам влаштування електроустановок.

Для під’єднання світильників в кабінах треба застосовувати тільки гнучкі мідні дроти у поліхлорвініловій ізоляції. Дроти повинні бути захищені від пошкоджень, а в дерев’яних конструкціях їх прокладають по шару негорючого матеріалу. Виконання цих робіт слід доручити кваліфікованому електромонтеру.

Забороняється встановлювати кабіни для голосування на шляхах евакуації, поблизу опалювальних печей, під відкритими світильниками, електрощитками. Килими та килимові доріжки у приміщеннях повинні бути міцно прикріплені до підлоги.

Виборчі дільниці необхідно забезпечити телефонним зв’язком, також має бути встановлена табличка із вказаними номерами телефонів виклику пожежно-рятувальної служби  та місцем знаходження найближчого телефону.

Приміщення треба забезпечити вогнегасниками.

Усі члени виборчої комісії повинні пройти інструктаж з правил пожежної безпеки та дій у випадку пожежі.

У разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомити Службу порятунку за телефоном «101», організувати евакуацію людей, рятування майна та документів, за допомогою первинних засобів приступити до ліквідації пожежі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар