РНБО: Ворожі провокації зафіксовано по всій лінії розмежування (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ситуація у зоні АТО продовжує залишатися напруженою. За інформацією, про яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, ворожі провокації зафіксовано по всій лінії розмежування.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Єдиною «гарячою точкою» вчора було м. Щастя. Ворог двічі відкривав вогонь по позиціях сил АТО, застосовуючи гранатомети  та кулемети.

Донецький напрямок

Вперше за два місяці противник ризикнув піти на прямий штурм українських позицій у Майорську. Група бойовиків висунулася з сел. Зайцеве, і атакувала наш опорний пункт. ЗСУ прийняли бій, відкривши вогонь у відповідь. Перестрілка тривала близько години, після чого окупанти з втратами відступили.

Окрім цього, протягом дня в Майорську та Зайцевому зафіксовано 2 короткотривалих мінометних обстріли з боку НЗФ. Також у північно-східних передмістях Горлівки та біля сел. Луганське на Світлодарській дузі відбулося близько 10 провокацій окупантів із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів.

Неспокійно було і на ділянці фронту від Горлівки до Яснуватої – стрілянину ворога у бік наших позицій зафіксовано у Новгородському, Троїцькому та Верхньоторецькому.

Також противник вчора проявляв активність поблизу Донецького аеропорту – у Авдіївці, Опитному, Пісках та Красногорівці. Окрім стрілецької зброї та гранатометів, окупанти щонайменше двічі відкривали вогонь з БМП-2. Це сталося у Пісках.

Маріупольський напрямок

Близько півгодини противник вів провокативний вогонь зі стрілецької зброї у Широкиному. Також тут зафіксовано роботу ворожих снайперів.

За минулу добу внаслідок бойових дій  загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено у Майорську.

Вчора вранці поблизу м. Курахове Донецької області перекинувся український бронеавтомобіль. Внаслідок цього  загинув 1 та було поранено 5 військовослужбовців ДПСУ.

У Волноваському районі під час сільськогосподарських робіт на міні підірвався трактор

Інцидент трапився біля села Миколаївка, яке розташоване поблизу лінії зіткнення з окупованою територією. Внаслідок вибуху постраждали двоє людей. Вони госпіталізовані.

Тривають тренування підрозділів ЗСУ

Зокрема, військовослужбовці 80-ї окремої десатно-штурмової бригади ВДВ  прийняли участь у тактичних навчаннях на Житомирському військовому полігоні.

Один із підрозділів виконав завдання зі здійснення рейдових дій та знищення умовного противника та його об’єктів. Також бійці виконали бойові стрільби із різних зразків озброєння, успішно виконавши поставлену задачу.

19-1011121314151617181919-119-219-319-419-519-619-719-819-9

Оперативники СБУ продовжують вилучати нелегальну зброю

У місті Мар’їнка Донецької області правоохоронці вилучили 24 кумулятивних боєприпаси до ручного протитанкового гранатомета.

232122

На Маріупольському автовокзалі було вилучено бойову гранату Ф-1.

Гранату було виявлено у вбиральні біля сміттєвого відра, поруч знаходився запал. Своєчасне виявлення боєприпаса допомогло уникнути можливого травмування людей.

31

Донецькі правоохоронці відновили одну зі шкіл Мар’їнки

Внаслідок постійних обстрілів з боку окупантів в школа сильно постраждала – були пошкоджені комунікації, не було опалення. Співробітники поліції допомогли замінити труби та вставити склопакети. Уже сьогодні школярі відновили навчання після двотижневих канікул у теплих кабінетах.

4142434445464748

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар