Бібліотека для юнацтва запрошує (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

З 9 по 15 листопада Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи:

З 9 листопада у відділі популяризації книги відкриється внижкова виставка «Сучасна українська проза. Яка вона?». Література сучасної України вирізняється використанням нових стилістичних прийомів, різноманітністю та змішанням жанрів, своєрідною епатажністю, а також осмисленням соціальних проблем та історичної пам’яті. До уваги відвідувачів будуть представлені книги письменників Сучасності та критичні матеріали.

З 9 листопада у відділі сприяння технічній творчості молоді буде оформлена книжкова виставка «Кінофеєрія: костюмери Голівуду» (сторінками журналу «Ательє»). Імена голівудських костюмерів, які працювали над створенням видатних фільмів найчастіше залишаються невідомими. Виставка розкаже про талановитих костюмерів, що працювали для створення чудових обларів у відомих стрічках.

10 листопада в бібліотеці відбудеться День інформації на тему: «Караван книжкових новинок».  До цієї події в бібліотеці буде проведено різнопланові заходи:

  • о 13.45 відбудеться засідання лекторію «Молодь і право» на тему: «Захист прав жінок та чоловіків в законодавстві України»;
  • о 16.00 відбудеться квест «Мовний дивосвіт». Учасники подорожуватимуть історичними, бібліографічними та науковими  станціями та відповідатимуть на запитання;
  • також до уваги відвідувачів будуть представлені різнопланові книжкові виставки та виставки-інсталяції.

З 10 листопада у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Читай, навчайся та стань успішним», присвячену  Міжнародному дню студента. На виставці буде представлена корисна й цікава література для студентської молоді.

З 11 листопада у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Гендерні відносини: історія та сучасність». Питання гендерної рівності буде висвітлено у представленій  літературі. Ця виставка обумовлена потребою сьогодення у зв’язку з необхідністю вивчення ґендерних проблем, визначення їх місця в правовому просторі, взаємозв’язку з існуючими соціально-економічними реаліями та потребами нового часу. Виставка розрахована на всіх, хто цікавиться цим питанням.

З 12 листопада у відділі мистецтв буде оформлена книжкова виставка «Клод Моне – людина сонця» Виставка присвячена 175-й річниці від дня народження французького живописця, одного із засновників імпресіонізму. Моне запам’ятався у світовій історії насамперед як революціонер у мистецтві. Він першим розвинув нові технічні прийоми листи, першим використав нову теорію колірної гами, першим став зображати об’єкт кілька разів при різному освітленні і погодних умовах.

12 листопада о 14.20 працівники відділу популяризації книги запрошують відвідати слайд-бесіду «Історія створення книги». Книга – одне з найбільших чудес, створених людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Про історію створення книг йтиме мова під час заходу.

13 листопада о 13.40 працівники відділу мистецтв запрошують на слайд-бесіду «12 правил ідеального селфі».  Селфі – це вид фотографії, автопортрет, зроблений за допомогою камери смартфону, фотоапарата чи веб-камери. Може бути зроблений фотографуванням як власного вигляду так і його відображення у дзеркалі. Цей вид фотографії медіадослідники із Graduate Center у Нью-Йорку називають одним із феноменів електронної сучасності. Вперше поняття «селфі» з’явилося на австралійських інтернет-форумах у 2002 році і отримало широку популярність на початку 2010-х років. Про те, як зробити гарне селфі дізнаються усі відвідувачі заходу.

Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської  програми  збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС».  Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки.

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва спільно з обласним штабом по роботі з ВПО при Кіровоградській ОДА та ГО ТІМО «Відкриті двері» продовжує благодійну акцію зі збору теплих речей для родин ВПО та учасників АТО, що мешкають в Кіровоградській області. Ми збираємо: шкарпетки; рукавиці; верхній одяг; теплу білизну; светри; шарфи; шапки; взуття. Пункт прийому – сектор соціокультурної діяльності. Подаруйте своє тепло тим, хто його потребує!

Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійної акції та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка

тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;

0669457664 Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua

Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар