Кіровоградщині необхідно позбутися бродячих котів і собак

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградщині необхідно позбутися бродячих собак і котів гуманними методами. Ці тварини вони можуть стати розповсюдниками африканської чуми свиней.

Про це під час апаратної наради повідомила заступник голови ОДА Віта Атаманчук – передає кореспондент Першої електронної.

Також вона розповіла про ряд інших заходів, які будуть проведені з метою недопущення поширення хвороби на території нашої області: “На кордоні Кіровоградської області будуть встановлені контрольні пости. Це не допустить ввезення в область мяса, зараженого африканською чумою свиней. Буде проводитися відстріл свиней у дикій фауні. Ще треба заборонити на ринках продаж свіжого м’яса. Буде проведено перепис свиней та іншої худоби в карантинних районах: Гайворонському, Голованівському, Ульяновському, Вільшанському”, – каже заступник голови ОДА.

Щоб не залишати людей з пустими руками, Віта Атаманчук пропонує ввести систему відшкодування вартості вилучених тварин за прикладом інших областей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар