РНБО: На Луганському напряму вчора було спокійно (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув та не був поранений.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО

 На Луганському напряму вчора було спокійно.

Ворог намагається спровокувати наших солдат на відкриття вогню у відповідь. Такі інциденти регулярно відбуваються на Донецькому напрямку. Зокрема, в околицях Горлівки НЗФ застосовували стрілецьку зброю та гранатомети різних систем. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Поблизу села Новоселівка Друга Ясинуватського району противник здійснив один постріл з 82-мм міномета.

Також неспокійно в районі Донецького аеропорту, де активно працюють снайпери противника.

На Маріупольському напрямку противник вчора ввечері відкрив вогонь зі стрілецької зброї по позиціях сил АТО поблизу села Гранітне Волноваського району Донецької області. Там же, але вже після заходу сонця, бойовики застосували гранатомет.

Окрім загрози життю наших громадян і військовослужбовців, провокаційні обстріли окупантів ускладнюють проведення планових ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах інфраструктури та розмінування ділянок напередодні зими.

Також офіційно заявляємо, що заяви ватажків бандформування «ДНР» про нібито застосування українською стороною реактивної артилерії, – абсолютна вигадка. Україна та її Збройні Сили суворо дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до яких установки «Град», «Ураган», «Смерч» та інше важке озброєння давно відведені на погоджену відстань від лінії розмежування. Місія ОБСЄ зафіксувала це документально, провівши ретельну верифікацію кожної одиниці відведеної техніки.

Вчора протягом доби польоти безпілотних літальних апаратів ворога не фіксувалися.

Заява керівника української сторони СЦКК з приводу поточної ситуації на лінії розмежування

З 18 жовтня 2015 року, що співпало з початком другого етапу відведення озброєнь, обстановка у зоні АТО має тенденцію до ускладнення. НЗФ практично щодня чинять провокації, ведучи вогонь по позиціях ЗСУ та «сірій» зоні. На Донецькому напрямку українські військовослужбовці завершили відведення 82-мм мінометів.

У Красноармійську важко травмувався молодик, намагаючись розпиляти шліфувальною машинкою артилерійський снаряд

Співробітники поліції встановили, що чоловік планував здати боєприпас на металобрухт. Нагадуємо, що це заборонено законодавством і може призвести до тяжких наслідків.

Правоохоронці з Донеччини затримали мешканця Артемівська, який ще з минулого року перебував у розшуку за участь у діяльності НЗФ. Встановлено, що 40-річний бойовик особисто брав участь у захопленні будівлі Слов’янської міської ради, а також вербував у Артемівську нових бойовиків.

Після звільнення Слов’янська чоловік втік до Росії, згодом намагався осісти в Києві, проте був затриманий оперативною групою донецьких правоохоронців, які приїхали до столиці спеціально за ним.

На Донеччині співробітники СБУ виявили схованку з 4 ящиками 125-мм осколково-фугасних танкових снарядів та порохових зарядів до них

За попередньою версією, боєприпаси призначалися для закладання фугасів на підконтрольній Україні території. Кожен із снарядів несе в собі до 30 кг вибухової речовини.

Крім цього, у лісосмузі поблизу села Гнутове в районі Маріуполя району виявлено схрон, з якого вилучено 2 ручні протитанкові гранатомети РПГ-22.

131112

На блокпосту поблизу м. Селидове у місцевого мешканця вилучено 2 гранати РГД.

Поблизу Артемівська правоохоронці облаштували меморіал пам’яті майора міліції Олександра Ткаченка, який загинув під час виконання бойового завдання у місті Сіверськ у липні 2014 року.

Вірний захисник України посмертно нагороджений державною нагородою – орденом «За мужність» І ступеня. У рідних Сумах його визнали почесним громадянином міста та встановили меморіальну дошку.

24212223

У Запоріжжі відкрили меморіальну дошку 38-річному командиру танка окремої механізованої бригади Олександру Єжову, який загинув на фронті.

3132

Триває підготовка молодих офіцерів для ЗСУ

Курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вдосконалюють практичні навички на полігоні.

Вдень та вночі з першокурсниками-піхотинцями відбуваються заняття з тактики, вогневої, інженерної підготовки, військової топографії, водіння бойових машин та низки інших військових дисциплін. Вже з першого курсу вони повинні розуміти, що їх чекає у зоні збройного конфлікту та як вижити за найважчих обставин бою.

Під час тренувань застосовується сучасна система моделювання бойових дій MILES, де застосовується лазерне випромінювання і датчики, що розташовані на озброєнні та екіпіруванні курсантів. При виконанні тактичних завдань кожне влучання лазерного проміння маркується відповідним сигналом. Таким чином майбутні офіцери вчаться правильно переміщуватися на полі бою, вести прицільний вогонь та уникати так званого «дружнього вогню».

49-941424344454647484949-149-249-349-449-549-649-749-8

На залізничному вокзалі станції «Запоріжжя І» відкрито окремий волонтерський центр відпочинку «Солдатський привал» для воїнів АТО

Його створено для відпочинку учасників АТО, мобілізованих осіб, які транзитом проїжджають через Запоріжжя, військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів, які перебувають у відрядженні в Запоріжжі, а також для родичів учасників АТО, які перебувають на лікуванні у Запорізькому військовому шпиталі та цивільних клініках. Кімнати відпочинку розташовані не на вокзалі, а в окремій будівлі поряд.

«Солдатський привал» має кімнату відпочинку, кухню-їдальню, санвузли, душеві кімнати, пральну машину, Інтернет і телевізор.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

А зараз – розповідь про мужніх українських саперів

Володимир Отінов родом з Дніпропетровської області та вже чотири роки проходить службу за контрактом.

Сапер згадує свій бойовий шлях, коли він з побратимами мав пройти «зеленку», зокрема перевірити її на наявність розтяжок та мінних пасток. Там вони й знайшли неприємний «сюрприз» – приховані міни калібру 120 мм, які були під’єднані до запалу УЗРГМ. Також на мінах був зрізаний уповільнювач, що у разі спрацювання не давало шансів вижити людині. Попри складність та «фантазію» тих хто встановлював пастку, Володимир успішно знешкодив цю небезпечну знахідку.

На саперів розраховують не тільки військові, а й цивільні, адже вони допомагають розміновувати місцевість, після чого там можуть працювати ремонтники.

Разом з Володимиром проходить службу 47-річний мобілізований Михайло Булаєнко з Вінниччини. Майже кожного дня разом зі своєю групою Михайлові доводиться знімати розтяжки з протипіхотними та протитанковими мінами.

За його словами, найважче працювати з артилерійськими або мінометними снарядами, які не розірвалися, адже такі знахідки можуть детонувати у будь-яку мить. Тому вони переважно знешкоджуються на місці з мінімальними маніпуляціями.

616263

Через контрольно-пропускний пункт «Новотроїцьке» прослідували 29 вантажних автомобілів з продуктовими наборами, будівельними матеріалами та спорядженням, необхідним для відновлення інфраструктури. Дана допомога надійшла як від міжнародних організацій, зокрема від Червоного Хреста, так і від українських благодійників.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар