Під Авдіївкою зафіксовано роботу ворожих снайперів (РНБО)

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Єдиним неспокійним районом у зоні АТО вчора були західні околиці Донецька. Бойовики систематично намагаються спровокувати українських військових на відкриття вогню, і, таким чином, спричинити ескалацію конфлікту. При цьому противник застосовує стрілецьку зброю, зокрема, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, а у Красногорівці по наших позиціях ворог вів вогонь з БМП-2. Під Авдіївкою зафіксовано роботу ворожих снайперів. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Також вчора вранці вперше за кілька місяців окупанти відкрили вогонь по житлових кварталах. З 82-мм міномета було випущено дві міни по Красногорівці.

У селищі Золоте під час огляду території постраждали двоє військовослужбовців ЗСУ. Бійці підірвалися на розтяжці з встановленою гранатою РГД-5. Враховуючи, що селище Золоте перебуває на лінії розмежування, тут активно діють ворожі ДРГ та розвідка.

Вчора рано вранці поблизу Попасної Луганської області військовослужбовці ЗСУ спробували зупинити автомобіль, який на великій швидкості намагався перетнути український блокпост без зупинки. Згідно з інструкцією, бійці застували зброю, внаслідок чого водій помер. Загиблий виявився мешканцем окупованих територій та був одягнутий в камуфляжний одяг із символікою бандформування «ЛНР».

Збройні Сили України допомагають мешканцям прифронтових селищ та міст

Зокрема, наші десантники передали шкільні речі, іграшки та дитячий одяг сім’ям, що проживають у селищі Штормове Луганської області. Крім цього, бійці доставили машину дров до матері-одиначки. Також десантники допомогли Будинку дитини №2 у місті Сєвєродонецьк, передавши малечі іграшки та дитячий одяг.

Українські патріоти підтримують своїх захисників

Активісти з Павлограда спільно з місцевою владою відправили на передову понад 200 кг харчів.

Загалом Павлоградщина допомогла воїнам АТО на суму понад 10 мільйонів гривень, вкотре продемонструвавши, що народ і армія – єдині.

21

На Донеччині у місті Часів Яр співробітники міліції затримали 18-річного молодика, який брав участь у НЗФ, ще будучи неповнолітнім

У червні 2014 року під час окупації міста бойовики запропонували неповнолітньому хлопцеві брати участь у бандформуванні. Юнак погодився і, отримавши зброю, почав патрулювати вулиці міста й чергувати на блокпосту. Через тиждень під час звільнення міста українськими військами бойовики залишили місто. Молодик вирішив покинути лави бойовиків і виїхав з міста. Одразу після повернення до Часового Яру пару днів тому зловмисника затримали правоохоронці.

Продовжується вилучення незаконної зброї у зоні АТО

Поблизу села Черненко Волноваського району у лісосмузі прикордонники Донецького загону виявили сховок з двома РПГ. Наразі знахідку передано співробітникам у Донецькій області. Ведуться слідчі дії зі знаходження власників зброї.

До Івано-Франківська повернувся зведений загін українських правоохоронців

Вони протягом місяця успішно виконували завдання у зоні АТО на Луганщині, а саме щодо розкриття резонансних та особливо тяжких злочинів, брали участь у затриманні злочинців, які перебували в розшуку, чергували на блокпостах, а також забезпечували охорону громадського порядку на виборчих дільницях під час проведення місцевих виборів 25 жовтня. Зараз на міліціонерів чекає кількаденна відпустка, яку вони проведуть із родинами та близькими.

31323334

Натомість один з учасників бандформування «ЛНР» здався правоохоронним органам, дізнавшись про програму СБУ «Тебе чекають вдома»

Родичі 29-річного жителя м. Привілля Луганської області дізналися з Інтернету про дану програму. Одразу вони прийшли до Лисичанського міськвідділу міліції із заявою, що їх родич, колишній поплічник бойовиків, хоче повернутися додому. Після проведених слідчих дій, з’ясувалося, що перед його втечею у Росію він здійснював ремонт автомобілів та чергував зі зброєю на ворожому блокпості в районі села Стара Краснянка Луганської області. Слідство продовжується, але найголовніше – чоловік вже разом зі своїми рідними.

Нещодавно в дніпропетровському полку Національної Гвардії пройшли збори з кінологами

В українській армії сьогодення роль кінологічної служби дуже важлива. Кінологи ознайомилися з методами дресирування за командою,провели тренування по обстеженню місцевості, вправи по затриманню порушників в умовах, максимально приближених до реальних.

57515254

Поширити:

Залишити коментар:

коментар