Добровеличківський “Струмок” напартачив майже на 400 тисяч гривень

Кіровоградська міжрайонна природоохоронна прокуратура встановила факт службової недбалості, що призвело до збитків у розмірі 370 тисяч гривень.

Про це Першій електронній повідомила прес-служба прокуратури області.

Службові особи підприємства ПАТ «Струмок» протягом 4 місяців поточного року здійснювало централізоване водопостачання для населення без відповідної дозвільної документації, в тому числі і на спеціальне водовикористання.
Кіровоградська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері встановлено що службові особи підприємства видобували підземні прісні води з артезіанської свердловини.

За інформацією прокуратури, посадовці умисно не вжили достатніх заходів направлених на отримання вказаного документу. Таким чином, був здійсненний незаконний забір 20 344 метрів кубічних підземних вод. Розмір збитків, заподіяних довкіллю внаслідок самовільного водокористування становить понад 370 тис.грн.

Відносно посадових осіб зазначеного підприємства розпочате кримінальне провадження. Наразі вирішується питання щодо пред’явлення позовної заяви в порядку господарського судочинства про відшкодування завданих збитків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар