РНБО: Учора бойовики активізувались на лінії зіткнення (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учорашній день відзначився активізацією бойовиків на лінії зіткнення.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всі епізоди порушення режиму тиші відбувалися в світлу пору доби.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО

На Луганському напрямку противник близько 20 хвилин вів вогонь зі стрілецької зброї в районі Луганської ТЕЦ у м. Щастя. Поблизу Трьохізбенки бойовики застосували гранатомет. В обох випадках стріляли з протилежного боку Сіверського Донця.

На Донецькому напрямку епіцентром протистояння вчора були західні околиці Донецька на рубежі Авдіївка – Опитне – Піски. Бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Під Авдіївкою по наших позиціях працювали ворожі снайпери.

Окрім цього, вчора зафіксовано низку епізодів ведення провокативного вогню у бік українських позицій. Це відбулося на тих же рубежах оборони.

На Маріупольському напрямку вчора було спокійно.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено.

Україна гідно нагороджує своїх захисників

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження 210 військовослужбовців ЗСУ, співробітників МВС та прикордонників, які брали безпосередню участь у бойових діях в зоні АТО. П’ятеро нагороджено посмертно. Серед них – герої бою під Мар’їнкою 3-4 червня 2015 р. та артилеристи з протитанкового дивізіону, які спалювали танки окупантів під час битви за Дебальцеве. Також серед нагороджених – 16 військових лікарів. Завдяки їхній праці врятовано сотні життів солдатів та офіцерів.

Триває очищення лав українських силових структур

Вчора Дарницький суд міста Києва оголосив вирок Олегу Лантвойту – колишньому директору Департаменту матеріально-технічного забезпечення адміністрації ДПСУ. Лантвойт був визнаний винним в отриманні хабара у розмірі 349 тисяч грн., засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлено звання генерал-лейтенанта.

11

Бойовики покидають незаконні збройні формування і повертаються до України

Днями на підконтрольну українській владі територію повернувся член бандформування «ЛНР». Разом із іншими бандитами він чергував на блокпостах неподалік селища Городище Перевальского району Луганської області, де оглядав автомобілі та речі громадян. Тепер він співпрацює з українськими правоохоронними органами, чим може заслужити позбавлення від кримінальної відповідальності. До вашої уваги – відео із зізнанням колишнього бойовика.

Українські силовики виявляють нові схованки зі зброєю

У районі селища Побєда Новоайдарського району Луганської області вилучено 4 протитанкові міни та 16 детонаторів до них, 8 гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами та майже 100 набоїв до зенітної установки.

232122

У селі Пшеничне Станично-Луганського району СБУ спільно з правоохоронцями виявила у приміщенні приватного будинку 2 протитанкових гранатомети, гранату РГД-5 та набої 5,45 мм. Також при виїзді з Лисичанська у напівзруйнованому приміщенні вилучено 10 гранат Ф-1.

На Луганщині українські правоохоронці ліквідували одну зі схем фінансування бандформування «ЛНР»

Встановлено, одне з товариств з обмеженою відповідальністю, яке перереєстровано на території України, у 2015 році проводило будівельно-монтажні роботи та здійснювало постачання товарно-матеріальних цінностей для бюджетних установ на території області. Після виконання робіт частина коштів перераховувалися приватному підприємству, яке зареєстроване на окупованій території. Загалом було перераховано понад 1,5 млн гривень. У подальшому ці кошти були передані на потреби НЗФ «ЛНР».

Вчора на Донеччині було відновлено роботу контрольного пункту в’їзду-виїзду «Георгіївка», що розташований поблизу м. Курахове 

Пункт працюватиме щодня з 9-ї до 17-ї години. Уже вчора через КПВВ «Георгіївка» прослідували 3 вантажівки з гуманітарною допомогою від благодійного фонду.

Нагадуємо, що цей КПВВ був закритий у червні 2015 року під час бою за Мар’їнку, коли бойовики зазнали нищівної поразки.

39-1313233343536373839

Українські десантники допомагають мешканцям визволених міст Сходу

У Слов’янську військовослужбовці ВДВ підтримали місцевих активістів й заклали фруктовий сад у центральному парку міста.

Кожен десантник підписав власне дерево – тепер в парку буде алея житомирської аеромобільної бригади. Сад із яблунями, сливами та грушами отримав назву «Мир» на честь прагнень українського народу і, зокрема, мешканців Слов’янська, які одними з перших дізналися, що означає життя під окупацією.

41424344

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар