Роботодавці відповідатимуть за порушення гарантій мобілізованим працівникам

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Верховна Рада України посилила відповідальність за порушення гарантій працівникам,  призваним на військову службу

3 листопада народні депутати України ухвалили Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу”.

Так, Кодекс законів про працю України доповнено нормою, згідно з якою юридичні та фізичні особи-підприємці за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які призвані на військову службу, мобілізовані до Збройних Сил України несуть відповідальність у вигляді штрафу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Законом також у Кодексі  України про адміністративні правопорушення ст. 41 доповнено новою частиною, згідно з якою порушення зазначених пільг та гарантій тягне за собою накладення на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності штрафу у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закон прийнято за основу та в цілому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар