У Кіровоградській прокуратурі визначили програму протидії злочинності і корупції

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У прокуратурі області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів

На координаційній нараді в прокуратурі Кіровоградської області обговорено стан протидії злочинності і корупції.

Захід відбувся під головуванням прокурора області Анатолія Коваленка та за участі керівництва обласної державної адміністрації, керівників правоохоронних органів, міськміжрайпрокуратур.

Відкриваючи нараду, Анатолій Коваленко зазначив, що в умовах сьогодення головним завданням усіх правоохоронних органів є захист прав і свобод громадян, профілактика злочинності, насамперед, у сфері запобігання та протидії корупції, що перешкоджає економічному розвитку країни.

За словами заступника прокурора області Віктора Приходька, спільна робота правоохоронців у координації з прокуратурою сприяла стабілізації криміногенної ситуації в регіоні, у зв’язку з чим у поточному році суттєво зменшено скоєння таких тяжких та особливо тяжких злочинів як умисні вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, у тому числі, що спричинили смерть потерпілого, зґвалтування, хуліганства.

«Разом з тим, все більшої актуальності набуває боротьба з корупцією та організованою злочинністю, які завдають значної шкоди державі та негативно впливають на стан економіки. Нині ці негативні чинники стали одним із факторів, що загрожують національній безпеці держави» – зазначив заступник прокурора області.

За підсумками засідання визначено ряд заходів, спрямованих на об’єднання зусиль правоохоронців області задля ефективної протидії злочинності та корупції.

Прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко наголосив, що за результатами наради будуть розроблені заходи для усунення проблемних питань в роботі правоохоронних органів: «Це  – насамперед – покращення якості розслідування кримінальних правопорушень, дотримання розумних строків їх розслідування та забезпечення належного захисту конституційних прав громадян».

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар