РНБО: У зоні АТО загинув один український військовий (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу на лінії розмежування противник порушив режим тиші лише в одній точці – між Авдіївкою та Спартаком, поблизу шахти Путилівської (також відома як Бутовка-Донецька). Близько півгодини бойовики вели вогонь з гранатометів. Внаслідок цього було поранено трьох українських військовослужбовців. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Повідомляє ІАЦ РНБО

За минулу добу в зоні АТО один український військовий загинув, натрапивши на ворожу розтяжку поблизу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області.

Вчора в зоні АТО прольотів ворожих безпілотників не було зафіксовано.

У Костянтинівці міліція затримала 55-річного місцевого мешканця, який виявився бойовиком

Під час окупації міста затриманий вартував на блокпосту НЗФ з автоматом. На камуфляжі він носив чорно-оранжеву стрічку і нашивку у вигляді прапора бандформування «ДНР». Після звільнення міста чоловік переховувався від органів правопорядку, в тому числі, – за кордоном.

Але з урахуванням життєвих обставин він був змушений повернутися до Костянтинівки, де через деякий час його затримали.

131112

Двох українців, які, причетні до діяльності НЗФ на сході України, було затримано українськими прикордонниками на українсько-білоруському кордоні на Рівненщині

Перевіряючи інформацію, правоохоронці встановили, що ці громадяни є вихідцями з Луганської та Донецької областей. У Білорусь вони потрапили з Росії, виїхавши туди через закритий пункт пропуску «Ізварине», який знаходиться на непідконтрольній Україні території. Чоловіки плуталися у своїх відповідях, та у одного з них правоохоронці знайшли фото, на якому чоловік був вдягнений у військову форму з нашивкою «Новоросія» та зі зброєю на фоні броньованої техніки. Затриманих громадян було передано співробітникам СБУ.

У м. Мар’їнка Донецької області співробітники СБУ та міліціонери знайшли схованку з великою кількістю боєприпасів

Будинок з вибухонебезпечними предметами перебуває за лінією розмежування за кількасот метрів до позицій ворога. Вилучено понад 300 гранат до гранатометів АГС-17 та РПГ, 3 підствольні та 2 ручні гранати РГД, велику кількість набоїв різного калібру.

21

Збройні Сили України допомагають міжнародній місії ОБСЄ у процесі моніторингу відведення зброї

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ фіксують відведення танків, артилерії калібром до 100 міліметрів та мінометів до 120 міліметрів від лінії зіткнення у Донецькій області. Варто зазначити, що патрулі ОБСЄ виконують свою роботу за повного сприяння сил АТО.

34313233

Також правоохоронні органи спільно з Державною службою фінансового моніторингу заблокували багатомільйонну схему фінансування бойовиків через одну з українських платіжних систем. Окремі працівники цього платіжного сервісу були у змові з бойовиками і продовжували роботу терміналів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Крім того, дилери щомісячно неофіційно підтримували бойовиків додатковими коштами.

Під час проведення обшуків у офісі платіжної системи, було заблоковано 5 мільйонів гривень на двадцяти трьох рахунках, які не були допущені до бандформувань.

Тривають навчання наших воїнів на полігоні «Широкий Лан» у Миколаївській області

За легендою навчань, бійці механізованої бригади ведуть бій з переважаючими силами противника і змушені відступити. Завдання полягає у тому, щоб поєднати відхід у запланованому напрямку з одночасним максимальним вогневим ураженням противника. Це дозволить знесилити противника та заманити його у підготовлену пастку.

Воїни-десантники на навчаннях виконують різнопланові завдання, зокрема відіграють роль противника. «Крилаті піхотинці», які брали участь у навчаннях, застосовують досвід, набутий в ході АТО.

Саме тому усі етапи підготовки бойових дій були виконані ретельно і якісно, починаючи від маскування, налагодження зв’язку, закінчуючи логістичним забезпеченням.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Також відбувся польовий вихід курсантів Військової академії (м. Одеса)

Майбутні офіцери підвищують рівень інженерної підготовки – мова йде про розмінування, встановлення, виявлення та знешкодження боєприпасів та вибухонебезпечних предметів. Курсанти працювали двома групами, кожна з яких окремо встановлювала на різних ділянках вибухонебезпечні предмети. Потім групи помінялися місцями і виконували завдання з їхнього виявлення та подальшого знешкодження. Навчання відбуваються в умовах, максимально наближених до бойових.

59-351525354555657585959-159-2

На Яворівському полігоні, що на Львівщині триває завершальний етап українсько-американських навчань «FearlessGuardian»

Військовослужбовці НГУ під керівництвом інструкторів-десантників Збройних сил США відпрацьовують стрільби у складі взводу та готуються до триденного польового виходу. Водночас курсанти Національної академії НГУ мають змогу вдосконалити свою англійську, а також здобувають нові знання у галузі тактики, топографії, вогневої підготовки.

6162636465


За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар