До назви Єлисаветград назавжди прикріплена примара імператриці – доктор історичних наук (ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Доктор історичних наук Василь Орлик зізнався, що назву Єлисаветград завжди буде переслідувати примара імператриці.

Василь Орлик заперечує причетність цариці Єлисавети до історичної назви Кіровограда. Водночас науковець зазначає: “До назви Єлисавєтград назавжди прикріплена примара імператриці”.

“Завжди знаходилися і знайдуться вірнопіддані “руского міра”, яких ця назва буде надихати на створення і пропагування культу імператриці, будуть видумуватися нові й пригадуватимуться старі легенди та перекази про її причетність до нашого міста”, – коментує відео голова Кіровоградського обласного товариства “Просвіта” Олександр Ратушняк.

Виступ історика коментує відомий в області історик-краєзнавець Юрій Матівос:

“Єлисаветинці” запустили у ефір свою чергову качку щодо перейменування Кіровограда у особі такого собі доктора історичних наук Василя Орлика. Він, виявляється, вивчав документи фортеці у бібліотеці АН на Володимирівській у Києві і знайшов у них записи про “святість” Єлисаветграда і назви міста у цілому. Не знаю віку п. Орлика, але судячи із зовнішнього вигляду, він ходив у початкові класи, коли я у тій самій бібліотеці вивчав ті самі документи. І не тільки я – науковці трохи вищого від вас рівня. Якби там, Ваша милість, був хоча б натяк на те, що ви морозите, то ніхто цю тему сьогодні не обговорював би. Пан Орлик називає нас “політичними спекулянтами”. Вибачте, панове, спекуляціями, тільки не політичними, а лженауковими, займаєтеся ви,Орлику, названий вами заступник директора Інституту історії АН Г. Боряк і оті, що сидять з вами поряд. У мене є письмові “перли” Боряка, надіслані ідеологам МосковськогоПатріархату у Кіровограді і окремим депутатам міської ради. Вас, певне, наділили ними теж. Ви з ними дуєте в одну дудку. Не ганьбіть високого звання ІСТОРИКА, якщо ви справді він. Ви гірше політичних спекулянтів, більше скидаєтеся на кон’юктурників, яких ті ж спекулянти використовують у своїх цілях”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар