На сесії міськради вирішили: бути чи не бути Кіровограду Єлисаветградом

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 28 жовтня, на четвертому засіданні 52-ої сесії депутати Кіровоградської міської ради не підтримали пропозицію направити до Верховної Ради України варіант “Єлисаветград” як єдину рекомендовану депутатами назву для перейменування Кіровограда.

За дану пропозицію проголосували 35 депутатів, що не становить більшості.

Натомість 42 депутати підтримали пропозицію про те, щоб подати на розгляд ВРУ результати громадських слухань від 27 серпня поточного року. Тоді міська рада прийняла основні 7 варіантів для перейменування Кіровограда: Інгульськ, Златопіль, Екзампей, Єлисаветград, Кропивницький, Козацький, Благомир.

“Громадські слухання виконали свою функцію – визначили коло майбутніх назв для Кіровограда до семи. Першопочатково до міської ради надійшло ж більше півсотні пропозицій”, – прокоментував рішення голова відділу внутрішньоі політики Кіровоградської міськради Сергій Запорожан.

Результати громадського опитування від 25 жовтня також було вирішено подати на розгляд Верховної Ради України. До них додається протокол територіальної  міської комісїї, де буде зазначена наступна інформація:

Кількість виборців, зареєстрованих у м. Кіровоград – 191200.

Кількість громадян, які взяли участь у опитуванні – 48983.

Кількість опитувальних листків, визнаних недійсними – 3120.

Кількість голосів, поданих за кожну назву: Благомир – 708,  Ексампей – 624, Єлисаветград – 35153, Златопіль – 3509, Інгульськ – 4302, Козацький – 286, Кропивницький – 1281.

Загальна кількість голосів громадян, поданих за варіанти назви міста – 45863.

Прийняте на сесії Кіровоградської міської ради рішення повинні направити до ВРУ у дводенний термін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар