Кіровоградці та черкащани разом створили “Симфонію любові” (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями в Кіровограді в рамках проекту “Об’єднаємо мистецтво в Україні” відбувся спільний концерт Черкаської та Кіровоградської філармонії “Симфонія любові”.

Проект “Об’єднаємо мистецтво в Україні” зародився 5 років тому з ініціативи директора Кіровоградської філармонії Миколи Кравченка. За цей час кіровоградці об’їздили більше десятка міст, серед яких Миколаїв, Черкаси, Тернопіль, Одеса.

“Ми обмінюємось концертними програмами, адже артист хоче показувати свою творчість не лише в своєму регіоні, а і в інших містах. Це як спортсмени на змаганнях – артисти хочуть показувати на що вони здатні”, – каже директор філармонії.

“Симфонія любові” – це своєрідна інтерпретація проекту, яку втілили в життя Черкаський симфонічний оркестр і солісти Кіровоградської обласної філармонії. Цього разу артисти не просто обмінялися програмами, а виступили разом на одній сцені.

Репетирувати таку спільну програму було непросто, адже це недешеве задоволення і вкрай складний процес. До прикладу, з Черкас на концерт 50 музикантів з інструментами приїхали двома автобусами. Якби вони ще й на репетиції їздили у повному складі, то квитки на концерт були б золотими. Тому знайшли більш оптимальний варіант – кіровоградські солісти Владислав Кашпуренко та Ярослав Страшной, які беруть участь у програмі, їздили кілька разів до Черкас. Тож черкащани не встигли призвичаїтись до кіровоградської сцени й атмосфери, що, однак, не завадило їм порадувати місцевих глядачів прекрасною симфонічною музикою.

“Чому “Симфонія любіві”? Тому що більшість композицій програми – про кохання. Саме Черкаси стали першим містом-партнером інтерпретованого проекту, бо наша філармонія любить це місто. Я сам із Черкащини, художній керівник теж”, – розповідає директор Кіровоградської обласної філармонії Микола Кравченко.

Щоб залучити більше кіровоградців, філармонія максимально знизила вартість квитків – найдешевший коштував 20 грн. Чи така лояльна ціна, чи оригінальна ідея директора філармонії дали вражаючий результат – кіровоградці завчасно розкупили 80% квитків, а на момент початку концерту в залі практично не залишилося вільних місць. Без сумніву, концерт минув із аншлагом і глядачі не були розчаровані. А вже 2 листопада в “Симфонію любові” від кіровоградських та черкаських виконавців поринуть мешканці Черкас.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар