Незаконне опитування у Кіровограді: голосуй скільки хочеш (ФОТО)

????????????????????????????????????

Сьогодні, 25 жовтня, у день місцевих виборів, у Кіровограді проводиться ще й громадське опитування щодо перейменування міста. На це опитування Кіровоградська міська рада виділила 350 тис. грн та прийняла Положення, яке повинно було забезпечити чесність його виконання.

Згідно з цим документом, опитування повинно проводитися за схожою на вибори процедурою: кіровоградці мають право проголосувати за нову назву міста лише один раз, перед цим показавши паспорт. Але, як показує практика, Положення і дійсність кардинально різняться між собою. З п’яти дільниць для голосування, кореспонденту Першої електронної вдалося проголосувати чотири рази. Біля входу на виборчі дільниці №95 (ЗОШ №31, вул. Попова), №73 (БК «Радій», вул. Героїв Сталінграда, 29), №92 (ЗОШ №18, вул. Маршала Конєва, 9-а) та №99 (жіноча консультація, вул. Жадова, 23, к.2) за нову назву для Кіровограда кореспондент голосував без паспорта. Для волевиявлення було достатньо лише вийти з виборчої дільниці і висловити своє бажання проголосувати.

Читайте більше: Громадське опитування за 600 тис. грн: демократія чи гроші на вітер?

Крім того, незважаючи на те, що з міського бюджету було виділено 350 тис. грн на проведення громадського опитування, не на всіх дільницях стояли намети для голосування. Наприклад, члени комісії по перейменуванню на дільниці №92 стояли не в палатках, а під парасолькою. «Нам обіцяли привезти палатки, але щось ніяк не везуть», – говорить одна із членів комісії, ховаючись від дощу під парасолькою.

Нагадаємо, громадське опитування по перейменуванню Кіровограда триватиме сьогодні до 17.00. Для його проведення було надруковано 144 тис. бюлетенів. У Кіровограді ж зареєстровано майже 200 тис. виборців.

Читайте більше: Народний депутат і відомий юрист: Кіровоградська міськрада порушила Конституцію України

Водночас, користувач фейсбуку Геннадій Козир повідомляє, що можна також по декілька разів голосувати за нову назву для міста на одній і тій же виборчій дільниці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар