Фінський журналіст розказав кіровоградським студентам, як шиють брендовий одяг (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 23 жовтня, до студентів філологічного факультету КДПУ ім. В. Винниченка завітав у гості фінський журналіст Рамі Тапіо Колемайнен.

Завтра у тренінговому центрі міста журналіст даватиме тренінг на тему безконфліктної поведінки та мови миру. Сьогодні ж він розповів студентам про себе та своє життя, про подорожі, конфлікти в професії.

Рамі Тапіо Колемайнен не збирався бути журналістом. До того ж з дитинства він мав діагноз “дислексія” – це невміння орієнтуватись у тексті. Проте після закінчення базової вищої освіти перед Рамі Тапі постав вибір: бути педагогом або журналістом.

“Педагогом я бути не хотів, тому обрав журналістику, – каже гість, – Але і викладацька справа наздогнала мене”.

Найуспішнішими своїми статтями вважає матеріали про права молоді та про справжні способи виготовлення брендового одягу в Камбоджи та Індії. За першу статтю Рамі неодноразово намагались погрожувати різні союзи та об’єднання, проте професіонал знає свою справу. Друга тема розповідає про те, як бідні дівчата Індії та деяких країн Арфики по 12 годин (без права на перерву навіть за потребою) шиють одяг, на який згодом будуть прикріплені міжнародні бренди.

До речі, на зустрічі був присуній і австрійський гість журналіст Йоханес Стейнбах (Johannes Steinbach), який влітку давав власний тренінг кіровоградським журналістам.

Студентам Рамі Тапіо Колемайнен розповів про те, як не маючи нічого він став тим, ким він є. Завтра ж, на тренінгу, журналіст-фрілансер поділиться конкретними алгоритмами роботи медіа мовою миру.

Нагадаємо, 24 жовтня з 9.30 до 15.00  у Тренінговому центрі №1 (вул. Тимірязєва, 76, м. Кіровоград) відбудеться семінар фінського журналіста Рамі Тапіо Колемайнен.

Рамі Тапіо Колемайнен – журналіст-фрілансер, медіа-тренер з досвідом роботи в багатьох країнах світу, зокрема Ізраїлі, Малайзії, Камбоджі.

Тема семінару – безконфліктна поведінка та мова миру.

Цільова група семінару – журналісти місцевих медіа, котрі висвітлюють теми війни на Сході України.

Мета семінару – забезпечення знаннями про конфлікти, соціальні процеси під час конфліктів та навчання створення збалансованих матеріалів, уникаючи пропаганди.

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар