Українські вчені з’їхались у Кіровоград поговорити про Винниченка (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

23-24 жовтня у Кіровоградському педуніверситеті проходитиме IV Всеукраїнська наукова конференція “Творча спадщина Володимира Винниченка на тлі ХХ століття”, приурочена 135-річчю з дня народження громадського діяча.

Це четверта за ліком конференція, присвячена постаті Володимира Винниченка. Відбувається вона щоп’ять років (відзначається ювілей), починаючи з 2000 року.

“89 року минулого століття Володимир Винниченко повернувся на Батьківщину, дякуючи старанням викладача тодішнього Кіровоградського педагогічного інституту, краєзнавця Миколи Смоленчука. З того часу винниченкознавство розвивається на теренах Кіровоградщини, зокрема, в КДПУ, – зазначив організатор конференції проректор із наукової роботи КДПУ Сергій Михида, – У 2000-му році ми провели першу міжнародну наукову конференцію. Сьогодні – четвертий етап проекту”.

У конференції взяли участь філологи-літературознавці, філологи-мовознавці, історики, мистецтвознавці – усі, хто може охопити усю творчу спадщину Володимира Винниченка. Всього в конференції візьмуть участь близько 50 доповідачів із різних куточків України: Київ (Інститут літератури), Івано-Франківськ, Миколаївщина, Кривий Ріг, Харківщина.

“Ми намагались охопити всіх, хто доторкнувся до Володимира Винниченка і сьогодні прагне зануритись у глибини його життєвої, творчої біографії”,  – додав Сергій Михида.

Формат конференції звичний для наукових форумів: відбудеться пленарне засідання, потім науковці розійдуться на окремі секції. Кожна секція розглядає свою тему: особливості психо-світу В. Виниченка, особливості його творчої лабораторії, стилістичні особливості творчості і Винниченко-політик на тлі політичних концепцій ХХ століття.

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар