Кіровоградські податківці розповіли, чим вони займались майже рік

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За підсумками дев’яти місяців поточного року бізнес Кіровоградщини передав до зведеного бюджету 2 млрд 487 млн грн податків та зборів, що на 21% більше надходжень минулого року.

Про це йшлося сьогодні, 19 жовтня, під час  прес-конференції в Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області.

Зокрема, до державного бюджету з Кіровоградщини надійшло 1 мільярд 35 мільйонів гривень. Місцеві ж бюджети області отримали 1млрд 452 млн грн податкових платежів.

Збільшення надходжень до місцевих бюджетів забезпечено за рахунок нововведених місцевих податків,  зокрема акцизного (107,2 млн грн), єдиного податку з с/г товаровиробників (83,2млн грн) та транспортного (5,8 млн грн.).
Із незаконного обігу оперативника вдалося вилучити товарів на загальну суму 21,4 млн грн. (в основному – тютюн та паливно-мастильні матеріали).

Не обійшлося цього року і без спец перевірок оперативного управління ГУ ДФС. І хоча їх було майже в 1,5 рази менше, ніж торік, до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 40 кримінальних проваджень. Серед них 24 – тяжкі та особливо тяжкі, у тому числі за фактами ухилення від сплати податків та щодо протидії розкраданню бюджетних коштів.

«На сьогоднішній день перед підрозділами податкової міліції не стоїть завдання в обов’язковому порядку притягнення осіб до кримінальної відповідальності. Головне завдання – відшкодування завданих державі збитків внаслідок скоєння злочинів економічної спрямованості», – наголосив перший заступник начальника ГУ ДФС в області Дмитро Афонін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар