Кіровоградці з батальйону “Чорний ліс” отримають статус УБД лише за місяць

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

96 бійців 55 окремого автомобільного батальойну “Чорний ліс” отримують довгоочікуваний статус учасника бойових дій лише через місяць. Для пришвидшення процесу військовий комісаріат працює над поновленням втрачених документів військовослужбовців, оформленням довідок, правильним заповненням бланків.

Про це під час апаратної наради в ОДА оголосив обласний військовий комісар Ярослав Кучер – повідомив кореспондент Першої електронної газети.

Нагадаємо, 15 жовтня у Кіровограді демобілізовані бійці АТО блокували військову частину із-за того, що їм не надали статусу учасника бойових дій. У військкоматі повідомили, що вже складено списки військовослужбовців, які на даний момент не отримали статус УБД. Але, за словами бійців, до цих списків потрапили люди, які не воювали на Донбасі.

Разом з цим була озвучена причина затримки з наданням статучу УБД – недобросовісність командування військової частини і неправильне заповнення документів (не відповідно до вимог діловодства). Про це в ефірі 112 каналу повідомив начальник відділу військкомату Кіровоградської області Андрій Бурчак.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар