Які фахівці користуються попитом на Кіровоградщині?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Про результати роботи центрів зайнятості області щодо надання соціальних послуг шукачам роботи та роботодавцям упродовж січня-вересня 2015 року

Ситуація на ринку праці Кіровоградської області характеризується постійним попитом на фахівців (9%), на професіоналів (16%), на кваліфікованих робітників з інструментом (17%), на працівників сфери торгівлі та послуг (19%) та на робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування,  складання устаткування  та  машин (20%).

Станом  на  01 жовтня  2015  року  на   обліку   в   центрах   зайнятості  області перебувало  16,1 тис. безробітних   громадян, з  яких 61,9% складали  жінки, 40,8% – молодь  віком   до  35   років, 33,8% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже кожен третій безробітний належав до сільських мешканців.

У січні-вересні 2015 року статус безробітного мали 43,0 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо у вересні місяці 2,5 тис. осіб.

За сприяння служби зайнятості в січні-вересні поточного року міськрайонними та районними центрами зайнятості працевлаштовано 14,4 тис. безробітних громадян. Рівень  працевлаштування  безробітних  громадян становив 33,4% (по Україні – 30,7%).

Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру – 10,1 тис. осіб, зокрема у громадських роботах – 4,2 тис. осіб. Рівень залучення безробітних громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру склав 23,4% (по Україні – 16,4%).

Проходили професійне навчання за направленням центрів служби зайнятості – 6,4 тис. осіб, рівень охоплення професійним навчанням становив 15,0% (по Україні – 13,5%).

Протягом  січня-вересня 2015 року ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали 55 осіб віком від 45 років.

Станом на 01 жовтня 2015 року кількість вакансій у базі даних центрів зайнятості області становила 1,0 тис.

У  середньому  на одну  вакансію  претендувало  16  осіб, у  тому  числі серед професіоналів – 7 осіб, серед кваліфікованих робітників з інструментом – 9 осіб, серед робітників з  обслуговування технологічного  устаткування –  11 осіб, серед фахівців – 15 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг – 17 осіб, серед  громадян  без спеціальної підготовки –  26 осіб,  серед кваліфікованих  робітників   сільського  господарства – 33 особи,  а також серед технічних службовців – 46 осіб.

Станом на 01 жовтня поточного року 11,2 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці у Кіровоградській області, збільшився з 9,8% (за I півріччя 2014 р.) до 10,9% економічно активного населення (за I півріччя 2015 року).

Відділ статистики  та  прогнозування обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар