Благодійники з Німеччини перевірили лікувальні заклади Олександрійщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Німецькі благодійники з Вільхельмсхафена, з якими налагодив тісну співпрацю почесний олександрієць Микола Лавренко, побували сьогодні в Олександрійському районі.  Мета їхнього візиту – побачити результати своєї співпраці з лікувальними закладами регіону, а також обговорити з керівництвом Олександрійської райдержадміністрації плани щодо подальшої підтримки району.

Меценатів із Німеччини, а саме волонтерку Марлене Хайнтце, Хартмута Диркса та Бенно  і Михайла Азоліні, спершу гостинно приймали в Олександрійській районній лікарні. Чекали їх тут заступник губернатора Сергій Коваленко, керівник району Андрій Коломійцев та головний лікар ОЦРЛ Валентина Гарагуля. Медики зустріли меценатів українським короваєм. А потім запропонували їм ознайомитись з роботою лікувального закладу. Показали палати терапевтичного та дитячого відділень, де за підтримки іноземних благодійників замінені старі лікарняні ліжка й  тумбочки та деякий медичний інвентар на новий добротний імпортний. Також їм показали центр ранньої діагностики, який, як і деякі палати в ОЦРЛ, обладнаний в основному за підтримки місцевих сільгоспвиробників. Детально з роботою лікарні гостей знайомила її керівник – головний лікар Валентина Гарагуля.

Після огляду медичної установи іноземці вирушили до приймальні голови РДА, де поговорили про подальші спільні напрацювання. Пообіцяли також, що й надалі перейматимуться проблемами олександрійців. До раніше переданої гуманітарки по можливості передадуть й іншу. Але це буде в тому разі, якщо якийсь із німецьких госпіталів припинить своє існування чи буде розформований.

Андрій Коломійцев та Валентина Гарагуля вручили німецьким волонтерам подяки за  плідну співпрацю та суттєву допомогу, яку отримали бюджетні заклади району. На згадку про цю зустріч передали їм подарунки та невеличкі сувеніри. Після цього іноземні гості вирушили до Олександрійської міської лікарні, куди також свого часу передавали гуманітарну допомогу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар