Письменник-сталкер: “Распіратор від радіації як парасолька проти Інтерсіті” (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 13 жовтня, у Кіровоград завітав письменник-сталкер Маркіян Камиш зі своєю дебютною книгою «Оформляндія, або Прогулянка в Зону».

“Моя книга – це відповідь на питання: “Ти був у зоні? А що там?” – розповідає письменник про свою книгу.

Маркіян Камиш уже 5 років займається нелегальним туризмом у Чорнобиль: “Поїхав один раз, другий, сороковий. Так Зона не відпускає мене вже 5 років”. 

«Оформляндія» – емоційний вимір Чорнобиля, занурення у світ нелегальних туристів-«сталкерів». Це не стандартні описи Зони, нудні історичні викладки, не роздуми над істинними причинами Чорнобильської аварії. Це погляд зсередини на явище нелегального туризму в Чорнобильську Зону відчуження. Це смарагдові болота, міліцейські засідки і збиті до кривавих мозолів ноги. Тут загрозливі зливи нічної Прип’яті та світанкові чари Полісся. Це спроба відповісти на питання, що коїться в душі людини, яка роками і потай досліджує заборонену землю.

Таємниця назви книги відкривається тільки на останніх сторінках: коли нелегального туриста ловить міліція – його офірмляють. Звідси й назва видання.

«Оформляндія, або Прогулянка в Зону» – поки що єдина книга Маркіяна. Письменник каже, що планує продовжити писати саме на тему забороненої Зони. За його словами, такої літератури на ринку немає: “Є тільки сухі звіти в соціальних мережах та ЖЖ”.

Маркіян Камиш ходив у Зону не один десяток разів. Саме “ходив”, а не їздив. Автор нелегально прожив більше 200 днів за колючим дротом, пройшовши Зоною понад 7000 кілометрів. Його близьке знайомство із Чорнобильською радіацією відбулось ще коли поїздки туди були ноу-хау і жорсткий треш. Сучасним добровольцям сталкер радить не пити воду в ЧЗ та дотримуватись усіх норм безпеки. Але у пікові точки краще не пхатись – там не допоможе ніякий захист: “Одягнути той маленький распіратор у точках найвищої радіації, це те саме, що вибігти назустріч швидкісному потягу Інтерсіті, відкрити перед ним парасольку і щиро вірити, що вона вас врятує”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар