Хімік-філолог привіз до Кіровограда акваріум про Білорусь (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Олексія Чупу називають одним із найплодовитіших письменників сучасності, адже за останніх півтора роки він створи 4 книги. Дві з них Олексій презентував у Кіровограді вчора, 11 жовтня.

Олексій Чупа народився в Макіївці. Із початком бойових дій йому із дружиною довелось переїхати у тиху Україну. Зараз він увесь свій час присвячує написанню книг – саме тому, як Олексій сам каже, він має такий результат. Більшість його прозових книг присвячені саме життю на Сході. Багато образів – взяті з його оточення.

Олексій має дві освіти: хіміка та філолога. Вважає, що такі протилежні захоплення і створили творчість такою, якою її бачать читачі на сторінках його книги: “Філологічна освіта дала мені порцію роздолбайства для написання книг. А хімія – систематизм. Для мене література і є такою: роздолбайство і систематизм”.

Цей баланс між такими контрастними речами Олексій вважає своєю фішкою: “Я не хочу вдарятись у якусь одну із цих двох сфер. Боюсь втратити цю ниточку, яка, ймовірно, і чіпляє читачів”.

Як свого часу Василь Стус не вважав себе поетом, Олексій Чупа не вважає себе письменником (таке порівння він сам навів під час презентації): “Я дослідник. До прикладу, “Акваріум” це дослідження стосунків влади та людини, групи людей”.

Саме у цій книзі Олексій Чупа розглядає час виборів у Білорусі та ситуацію в країні після них.

Олексія Чупу називають відкриттям 2014 року, його книги «Бомжі Донбасу» та «10 слів про Вітчизну» ввійшли до довгого списку премії Книга року BBC 2014 року та ще з десятка рейтингів рекомендованої до прочитання літератури. Автор трьох поетичних збірок ( «Українсько-російський словник», 2011; «69», 2011; «Кома»,2015 ) та троьох прозових ( «10 слів про Вітчизну», «Бомжі Донбасу», «Казки мого бомбосховища» всі 2014)

 Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар