У Кіровограді презентують прогулянку в Зону (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

13 жовтня у Кіровограді письменник-сталкер Маркіян Камиш представлятиме свою дебютну книгу «Оформляндія, або Прогулянка в Зону».


Розклад презентацій:
12.40 – Зустріч зі студентами у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені В.Винниченка, (вул.. Шевченка, 1, ауд.506 (5-поверховий корпус)
17.00 – зустріч із читачами у Тренінговому центрі №1 (вул. Тимірязєва, 76, І поверх)

У Кіровограді письменник-сталкер Маркіян Камиш представлятиме свою дебютну книгу «Оформляндія, або Прогулянка в Зону». Маркіян народився у 1988 році в сім’ї ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильський АЕС. Навчався в КНУ імені Тараса Шевченка. З 2010-го року активно досліджує Чорнобильську Зону. «Оформляндія» – емоційний вимір Чорнобильщини, занурення у світ нелегальних туристів-«сталкерів». Тут ви не знайдете стандартних описів Зони, нудних історичних викладок і роздумів над істинними причинами Чорнобильської аварії. Тут – погляд зсередини на явище нелегального туризму в Чорнобильську Зону відчуження. Тут – смарагдові болота, міліцейські засідки, і збиті до кривавих мозолів ноги. Тут загрозливі зливи нічної Прип’яті та світанкові чари Полісся. Тут — спроба відповісти на питання, що коїться в душі людини, яка роками і потай досліджує заборонену землю. Автор нелегально прожив більше 200 днів за колючим дротом, пройшовши Зоною понад 7000 кілометрів.

Відомі українські письменники про “Оформляндію”

Андрій Любка:
«Уперше в сучасній українській літературі Чорнобильська зона відчуження стає не просто місцем техногенної катастрофи й всесвітньовідомим мемом, а романтичним ареалом, що в ньому людина може знайти саму себе, відповісти на власні екзистенціальні запитання, куди можна втекти від глобалізованої цивілізації, де можна знайти іншу, хоч і покинуту, реальність – реальність Справжності. У якій ти сам на сам із собою, а всі інші дійові особи – невидима радіація, покинуті міста, вовки, косулі, гламурні туристи, міліція й мародери ‒ грають свою заздалегідь визначену роль. Достоту як у вертепі… «Оформляндія» вийшла живою, цікавою, без банальних порівнянь, присмачена гострим слівцем (завжди доречно) і в’їдливо-саркастичними авторськими коментарями.»

Софія Андрухович:
“Оформляндія” Маркіяна Камиша втілює в собі одні з основних цінностей творчості: унікальний життєвий досвід і неповторний авторський голос. Мандрівник, який роками досліджує покинуту – чи звільнену – землю, її потаємні стежки і болота, зотлілу цивілізацію, її природу, що буяє соками і отрутою, досліджує самотність і катастрофу, знаходячи серед уламків жаринки надії. В точці перетину, в центральній частині сузір’я, зароджується жива, пульсуюча література.

Артем Чапай:
“Є максима: письменник має писати про те, що добре знає. Навряд чи знайдеться хоч півдесятка людей, які знали б Зону з її неформального боку так добре, як Маркіян”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар