Перевірка “вуличних” фруктів у Кіровограді: хто перегнув палицю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Дії правоохоронців під час конфлікту з продавцями фруктів на вулицях Кіровограда визнано правомірними.

Відповідний висновок було надано прокуратурою після вивчення усіх обставин подій, що відбувалися минулого тижня за участю громадян, які два дні поспіль, незважаючи на офіційне попередження, продовжували реалізовувати фрукти у невстановленому для торгівлі місці.

Так, працівники Кіровоградського міськвідділу міліції відповідно до спільного плану заходів міської ради, спрямованих на припинення стихійної торгівлі в обласному центрі, у складі робочої групи проводили рейд.

У самому центрі міста було помічено двох громадян, які здійснювали роздрібну реалізацію фруктів. Як з’ясувалося, у чоловіків відсутні будь-які дозвільні документи, у тому числі, обов’язковий у таких випадках висновок санітарної служби, який би засвідчував якість пропонованого людям товару.

На кілька зроблених працівниками міліції попереджень про необхідність припинення таких дій та прохання продовжити торгівлю вже на території місцевого ринку, громадяни не відреагували.

Наступного дня на тому ж місті ті ж самі особи продовжували реалізацію фруктів, а вже на спробу правоохоронців скласти протокол про адміністративне правопорушення, старший з чоловіків відреагував досить агресивно. Відмовляючись виконувати законні вимоги працівника міліції, чоловік намагався хапати його за формений одяг, а згодом, коли для припинення такої поведінки відносно порушників було застосовано спецзасоби, до конфлікту долучилися вже випадкові перехожі, журналісти та представники окремих політичних сил, які розповіли про конфлікт однобоко.

Не поспішаючи з висновками, керівництво Кіровоградського МВ УМВС в області звернулося із клопотанням щодо проведення перевірки та надання правової оцінки діям усіх учасників конфлікту до прокуратури. У результаті дії правоохоронців визнано такими, що відповідають вимогам чинного законодавства.

З метою недопущення у подальшому подібних фактів правоохоронці запрошують до участі у роботі спеціальних груп, які проводитимуть відпрацювання міста, представників громадськості та журналістів і наголошують на тому, що саме об’єктивна оцінка та відповідальне ставлення до закону дозволить навести лад на вулицях та громадських місцях обласного центру.

Прес-служба УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар