Рятувальники Кіровоградщини готуються до виборів (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

В Управлінні ДСНС проведено робочу нараду щодо забезпечення пожежної і техногенної безпеки під час місцевих виборів та функціонування пожежно-рятувальних підрозділів в осінньо-зимовий період.

Учора, 8 жовтня, відбулася робоча нарада за участі керівного складу Управління ДСНС та підпорядкованих підрозділів області. Наразі триває підготовка до проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня, тож основним питанням на порядку денному було забезпечення належного протипожежного та техногенного захисту виборчих дільниць та територіальних виборчих комісій.

Зокрема, з метою підвищення готовності Управління ДСНС в області і підпорядкованих йому підрозділів до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та організації заходів щодо забезпечення пожежної і техногенної безпеки на об’єктах, задіяних до проведення місцевих виборів, та відповідно до наказу ДСНС України «Про забезпечення готовності до реагування» начальницькому складу Управління та підрозділів  поставлено завдання щодо підвищення оперативної готовності під час проведення виборів, про взаємодію з місцевими органами влади, виборчими комісіями, місцевими органами внутрішніх справ, службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки об’єктів. Також проведено розрахунки сил і засобів, визначено порядок чергування у підпорядкованих підрозділах, на виборчих дільницях та резерв для забезпечення оперативного реагування на період проведення виборів.

Управлінням забезпечено виконання цілого комплексу заходів. Тож, начальниками районних підрозділів спільно із місцевими органами виконавчої влади створено робочі групи із обстеження об’єктів, де розташовані виборчі дільниці та територіальні виборчі комісії. Увагу присутніх звернули на перелік порушень, які можуть призвести до виникнення пожежі, можуть перешкоджати її гасінню та евакуації людей. Особливу увагу під час обстежень рекомендовано звертати на стан систем та приладів опалення, у тому числі, пічного. Заходи щодо усунення порушень необхідно вживати терміново та спільно із органами місцевої виконавчої влади.

Крім цього, під час наради розглядалося питання підготовки пожежно-рятувальних підрозділів області до належного функціонування в осінньо-зимовий період. В рамках зазначених заходів проводилась робота щодо підготовки будівель, споруд та комунальних мереж до опалювального сезону, створення необхідних запасів твердого палива, забезпечення підрозділів необхідним шанцевим, а також допоміжним інструментом та обладнанням, здійснення сезонного технічного обслуговування транспортних засобів, проведення перевірочних маршів техніки, а також створення оперативного резерву пально-мастильних матеріалів.

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар