Кіровоград для переселенців: як адаптуватися до мирного життя (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 8 жовтня, Ініціативна група «Dumka» спільно з громадською організацією ТІМО «Відкриті двері» презентували проект «Спільні дії – єдина громада», який направлений на підтримку вимушено переміщених осіб в Кіровограді.

За словами організаторів, у Кіровоградській області на сьогодні мешкає більше 10 тисяч вимушених переселенців з АР Крим,  Донецької та Луганської областей. Опинившись в Кіровограді, переселенцям важко орієнтуватися в місті, вони не знайомі з інфраструктурою, розташуванням необхідних об’єктів тощо. Саме тому в рамках проекту було створено буклет «Кіровоград ГІД». Тут на сторінці формату А4 розміщена інформація першої необхідності для вимушених переселенців: загальне знайомство з містом, адреси лікарень, закладів культури, позашкільшої освіти, місця відпочинку та заклади харчування.

“Та робота, за яку взялись ініціативна група «Dumka» і ТІМО «Відкриті двері», не просто актуальна, а дуже потрібна сьогодні, – зазначила радник Міністра соціальної політики з питань переміщених осіб у Кіровоградській області Світлана Томашевська. – Щодня до нас звертаються нові й нові переселенці. У кожного з них свої проблеми і потреби, та їх об’єднує одне – потреба в адаптації до нових умов життя, на новому місці, з новими людьми. Лише разом ми – громада, держава, ініціативні групи – зможемо допомогти переселенцям налагодити тут, на Кіровоградщині, нормальне мирне життя”.

Окрім того проект передбачає проведення ряду тренінгів та майстер-класів (квілінг, декупаж на чашках, солодка флористика), занять із арт-терапії, колористики. На таких заходах вимушені переселенці матимуть змогу поспілкуватись, подружитися з місцевими мешканцями, провести час у дружній атмосфері. Зокрема, вироби, які учасники проекту навчаться виготовляти на майстер-класах, зможуть стати додатковим заробітком для них.

Перший тренінг відбудеться уже 11 жовтня об 11:00 в приміщенні Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка. А майстер-класи почнуться із 18 жовнтя і триватимуть до кінця листопада.

Контактні особи проекту:

0954712767 Букач Тетяна – керівник проекту;

0669457664 Корінь Христина – учасник ініціативної групи «Dumka».

ГО ТІМО «Відкриті двері»:  вул. Декабристів 6/15 (приміщення Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім О.М.Бойченка) сайт timo.kr.ua;

e-mail: timo_od@mail.ru

Поширити:

Залишити коментар:

коментар