У Кіровограді презентували постмодернізм видатного художника (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 8 жовтня, в художньо-меморіальному музеї О. О. Осмьоркіна відбувалося відкриття персональної виставки творів члена Національної Спілки художників України – Ігоря Смичека.

Експозиція відкрилася в рамках мистецького проекту серії художніх виставок «Лауреати обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна». Як зазначила під час презентації директор музею Віта Чернова, це уже шоста персоналія, презентована в рамках проекту.

За словами працівників музею, проект має на меті популяризацію творчості кіровоградських художників – лауреатів премії у номінаціях «національна традиція» та «новітні спрямування» і передбачає влаштування персональних виставок та видання каталогів з мистецтвознавчими статтями про митців та репродукціями їх кращих доробків.

Експозиція  Ігоря Смичека складається із понад Трьох десятків картин. Все ці роботи написані протягом останніх кількох років. Більш давні роботи художника наразі зберігаються в фондах Дирекції виставок Міністерства культури України, Кіровоградського обласного художнього музею, художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна, приватних коллекціях.

Довідка:

Смичек Ігор Володимирович народився 24 листопада 1953 року в м. Кіровограді.

Член Спілки художників СРСР (1987), Член Національної Спілки художників України (1994).

Лауреат обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації  «новітні спрямування» (2009).

Закінчив Одеське державне художнє училище ім. М. Грекова (1973), Львівський поліграфічний інститут ім. І. Федорова (Українська академія друку) (1981). Викладачі: В. Овчинников, Ю. Чаришников.

Працює викладачем у Кіровоградській дитячій художній школі ім. О. О. Осмьоркіна.

Графік і живописець. Учасник всесоюзних, всеукраїнських, регіональных, групових і персональних художніх виставок.  

Автор оформлення та ілюстрацій понад 20-и книг. У 1980-х рр. художник плідно співпрацював з видавництвами Кишинева та Львова, де вийшли друком: «Мертві душі» М.Гоголя, «Пеппі Довгапанчоха» А. Ліндгрен, «Золотой луг» М. Пришвіна, «Різнобарвні казки» І. Зієдоніса, «Молдавські народні казки». У кіровоградських видавництвах були видані поетичні збірки «Розуміння історії» В. Шило (1998), «Свято врожаю» В. Могилюка (2004), повість «Перехресні стежки» І. Франка (2000), унікальний альбом з історії театру корифеїв «Театр Марка Кропивницького – минуле і сучасне» (автор – В. Шурапов, 2001).     

Поширити:

Залишити коментар:

коментар