Олександрійським студентам показали 50 кадрів із життя на війні (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Навколо воюючої України сьогодні багато риторики та політики і мало нового погляду, мало штрихів, деталей. Можливість такого відкриття нині дає добірка унікальних кольорових світлин та не менш вражаючої трофейної зброї, привезеної олександрійськими волонтерами з окопів донецького фронту. Побачити й почути всю правду про війну, поглянути на Донбас з-за лінії фронту сьогодні мають змогу передовсім прості олександрійці, адже саме для них місцевими волонтерами організовано покази  документальної фотовиставки «Життя на війні». 

Цими днями унікальну добірку з 50-ти світлин мають змогу переглянути й студенти Олександрійського медучилища. На їхнє прохання експозиція встановлена у навчальному закладі. Фронтові події, життя і побут воїнів,  короткі хвилини перепочинку та дозвілля.  Все це і не тільки (бо разом із фотографіями представлені ще й українські прапори,  окремі види використаних та нових боєприпасів, зразки сучасної військової форми), вже встигли оцінити й учні та студенти Олександрійського аграрного ліцею, педколеджу та професійного коледжу. 

Невдовзі, як розповідають волонтерки Оксана Новікова та Ірина Трофімова, фотодобірку екпонуватимуть в Кіровоградському художньому музеї, а по поверненню з обласного центру – в Олександрійському політехнічному коледжі. Після цього світлини війни і миру ще встигнуть переглянити мешканці багатьох олександрійських сіл. Волонтери певні, що територією району подорож їм – гарантована, бо є вже охочі до перегляду. І це не дивно, адже унікальні фронтові фото дозволяють нам по-іншому споглядати на час та історію. Вони ж навчають нас дивитися в майбутнє і налаштовують на те, що будь-яка війна зрештою закінчиться миром.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар