Депутати продовжили своїй колезі дешеву оренду землі в Кіровограді

Кіровоградська міська рада поновила приватному підприємству «Кіровоград-планета» договір оренди земельної ділянки загальною площею 0,22 га. Про це повідомляє сайт “Наші гроші”.

Дане рішення депутати ухвалили на сесії 29 вересня.

ПП «Кіровоград-планета» орендує ділянку по просп. Правди, між будинками №3 та №4, загальною площею 0,22 га строком на 10 років. Оренда продовжена для розміщення адміністративно-комерційного комплексу, але сьогодні на цій ділянці розміщено тільки декілька МАФів.

Розмір орендної плати встановили на рівні 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Це найнижча ставка такого податку.

З першого разу проголосувати позитивно за дане рішення депутатам не вдалось, достатню кількість голосів для ухвали рішення зібрали тільки з другої спроби.

Власником ПП «Кіровоград-планета» зі статутним капіталом у 100 грн. є екс-«регіоналка», депутат міської ради Людмила Катериніч, що нині входить до депутатської групи «Єлисаветград». Усі члени даної групи до останнього засідання сесії міськради входили до фракції «УДАР Віталія Кличка». Але покинули її після об’єдання «УДАРу» з президентською партією БПП.

Людмила Катериніч є одна з засновників ТОВ «ХХІ Вік», яке володіє одним з найбільших ринків Кіровограда – «Європейським», разом зі сім’єю Онулів.

Катериніч також належить ПП «Соїнс-250», котрому міська рада також планувала поновити договір оренди під 3%. Це рішення розглядалось на останньому засіданні сесії однак не набрало достатньої кількості голосів. За інформацією «Наших грошей» дане питання буде повторно винесене на розгляд депутатів на третє засіданні сесії міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар