Кіровоградщина: донечка героя АТО потребує допомоги

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 4 жовтня, Роман Пунга повернувся додому із АТО у Новогригорівку Маловисківського району. Рідні стіни зустріли його страшною звісткою – його маленька донечка Христина отримала 50% опіків і лікарі борються за її життя.

Позавчора дружина Романа Ірина поралась по господарству, а їх маленька донечка (1,8 роки) їла за столиком біля вікна. На підвіконні у ковшику кип’ятильником грілась вода для чаю. “Я вийшла в іншу кімнату на хвилину і почула сильний крик Христинки. Коли я забігла в кімнату – вона лежала на підлозі і кричала від болю”, – сидячи біля лікарняного ліжка розповідає мама дівчинки Ірина.

Спантеличена жінка зняла з дитини гарячий одяг, спробувала остудити опіки холодною водою, але все було марно: “Неподалік від нас живе наш сільський фельдшер. Я побігла до неї. Ми викликали швидку”.

Швидка відвезла Христинку до Маловисківської районної лікарні, звідти – у дитячу обласну (де дитину виводили із шоку). Діагностували – 50% опіків. Рани покрили спину, животик, грудну клітину та річку дівчинки. Тільки сьогодні обпечене маля перевели до хірургічного відділення дорослої обласної лікарні. Кілька годин тому Христинці зробили першу операцію: чистили ранки і накладали шкіру.

“Із шоку вивели, зараз стан середньої тяжкості. А на лікування тисяч 10. Але хто знає…” – додає Ірина.

Зараз Ірина не відходить від лікарняного ліжка, на якому лежить її маленька Христинка – дівчинка якраз відходить від наркозу після першої операції. А Роман – переживає за донечку вдома, а на колінах у нього старший син, якому 1 жовтня виповнилось 3  рочки. Повертався чоловік із пекла додому, де на нього чекала ще більша біда…

Донорів для Христинки не треба: родина і бойові побратими Романа уже здали кров і поки що її достатньо. Але фінансово самотужки родині не впоратись із цим лихом. Тільки разом ми можемо врятувати маленьку донечку героя, який під кулями боровся за наш мир.

Номер картки: 5168 7572 9287 8099 – Пунга Роман Олександрович

Поширити:

Залишити коментар:

коментар