РНБО: вже другу добу поспіль перемир’я на сході України дотримується зразково (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Уже другу добу поспіль перемир’я на сході України дотримується зразково – вчора обстрілів наших позицій не було.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО.

Як поінформував сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Польотів ворожих БПЛА не зафіксовано.

Вчора в Парижі відбулася зустріч «Нормандської четвірки» – лідерів Німеччини, Росії, України та Франції

Сторони досягли домовленості щодо необхідності суворого дотримання режиму тиші, початку процесу відведення озброєнь калібру менше 100 мм від лінії розмежування, безперешкодної роботи спостерігачів ОБСЄ та інших міжнародних і гуманітарних організації по всій території Донецької та Луганської областей (перш за все, на окупованих територіях). Окремо було піднято питання про звільнення українських заручників на окупованих територіях та наших політв’язнів, що утримуються в Росії. Псевдовибори, призначені окупаційної адміністрацією на 18 жовтня і 1 листопада, мають бути скасовані – це спільна позиція всіх чотирьох лідерів.

11

В зоні АТО триває підготовка армії до зими

Військові склади розпочали видачу теплих одностроїв – нового зразка. Всі розміри одягу є в наявності – форми достатньо, щоб забезпечити всіх бійців. Видача речей відбувається по справедливості – від передової, в тил. Окрім теплих штанів і курток військовослужбовці отримують зимову натільну білизну, шкарпетки та спальні мішки.

22 21

Триває технічне переоснащення наших силовиків

Бойова техніка, радіостанції, мобільний пункт заправки техніки, крупнокаліберні снайперські гвинтівки Barrett американського виробництва, снайперські комплекси, протитанкові гранатомети та багато інших зразків новітньої зброї тепер стоїть на озброєнні Національної гвардії. Танки, бронетранспортери, зенітні установки, гранатомети та стрілецька зброя – це все було задіяне у ході показових навчань на Київщині. Гвардійці продемонстрували влучність під час стрільб, а підрозділи – злагодженість дій і бойовий вишкіл.

39-4 31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1 39-2 39-3

У Краматорську виявлено схованку зі зброєю

2 автомати Калашникова і 56 набоїв правоохоронці вилучили зі схрону на березі річки Верхній Торець. Зброю вилучено та направлено на експертизу.

44 41 42 43

Українські волонтери та підприємці продовжують допомагати нашим військовим у зоні АТО

Представники одного з виробників молочної продукції доставили бійцям на схід України більше 200 кг свіжих молочних виробів. Така допомога неабияк піднесла бойовий дух бійців, а благодійники пообіцяли, що намагатимуться забезпечувати своїх захисників гідною продукцією і надалі.

53 51 52

Львівські волонтери передають книжки та пресу бійцям на фронт

Більша частина літератури відразу пішла на передову. Більшість книжок мають підписи авторів, а також першої леді – Марини Порошенко. Активісти обіцяють, що і далі надсилатимуть книги солдатам, що несуть службу в зоні АТО. Також вони налагоджують контакти з бібліотеками Маріуполя з метою обміну літературою.

69-6 61 62 63 64 65 66 67 68 69 69-1 69-2 69-3 69-4 69-5

Триває доставка гуманітарної допомоги на окуповану територію

Через контрольний пункт «Бугас», що на трасі Маріуполь – Донецьк, прослідували 12 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою – понад 200 т продуктів харчування від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

А зараз до Вашої уваги – розповідь про мужнього і досвідченого українського воїна, що неначе зійшов до нас з кіноекрана

Старший прапорщик Сергій Лєвий віддав армії не одне десятиліття. За ці роки він здобув чимало унікальних знань і навичок, яких немає у статутах та посібниках. Зараз він передає їх мобілізованим бійцям в зоні АТО. Тому рідні наших солдатів можуть бути спокійні – з ними працює професійний інструктор. За свою допомогу капеланам, які допомагають нашим воїнам тримати високий бойових дух і психологічну гармонію, пан Сергій отримав  церковну медаль «За жертовність та любов до України».

71

 

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар