РНБО: проросійські бойовики відновили збройні провокації (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора було зафіксовано три збройні провокації ворога. Це сталося поблизу сел. Луганське (район Світлодарська), біля сел. Зайцеве (північніше Горлівки), а також між с. Новотроїцьке та Березове, що на захід від окупованого Докучаєвська. Польотів ворожих БПЛА вчора зафіксовано не було.

За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, противник застосовував лише стрілецьку зброю та гранатомети. Ці інциденти були достатньо короткотривалими – не більше 15 хвилин.

Вчора 2 українських військовослужбовців було поранено внаслідок підриву на розтяжках. Це сталося на Донецькому напрямку. Загиблих у лавах сил АТО внаслідок бойових дій немає.

СБУ затримала ще одного адміністратора антиукраїнських груп у соціальних мережах

Встановлено, що мешканець міста Жовті Води Дніпропетровської області активно поширював матеріали, спрямовані на дискредитацію органів державної влади та ЗСУ, зрив мобілізації, дестабілізацію ситуації в країні.

На початку 2015 року зловмисник встановив контакт зі спецслужбами Російської  Федерації. До Вашої уваги – пряма мова затриманого.

Служба Безпеки України продовжує виявляти та притягати до відповідальності організаторів псевдореферендуму на Луганщині, організованого бойовиками навесні минулого року

У Сватівському районі заарештовано двох комуністів-сепаратистів,  які 11 травня 2014 року організували збори громадян на площі перед будівлею Сватівської міської ради, а згодом підбили підсумки та підписали протокол так званого «референдуму».

На Донеччині СБУ затримала колишнього міліціонера, який незаконно зберігав зброю та виготовляв наркотики

Під час огляду гаража, що належить зловмиснику, було вилучено два реактивні гранатомети, снайперську гвинтівку, автомат Калашникова, пістолет-кулемет часів Другої світової війни, револьвер «Наган», пістолет Макарова, 20 гранат, велику кількість набоїв різного калібру, пристрої для ремонту і модифікації зброї, детонаційні та запалювальні шнури до вибухівки тощо. Крім цього, у приміщенні було виявлено обладнання для виготовлення наркотичних речовин, інструкції з їх виготовлення та готові до продажу наркотики.

13 11 12

На в’їзді до Дніпропетровська правоохоронці зупинили автомобіль зі зброєю

Водій намагався об’їхати стаціонарний блокпост, але був затриманий на об’їзній дорозі. В багажнику машини було виявлено автомат Калашникова з підствольним гранатометом, реактивний гранатомет, велику кількість набоїв до автоматичної зброї та більше 20 гранат.

23 21 22

Триває очищення Збройних Сил України

Полковник Горло, командир 14-ї радіотехнічної бригади, якого на вихідних було затримано за кермом автомобіля у нетверезому стані в Одесі, вже звільнений з військової служби.

Українські офіцери беруть участь у тренуваннях з виживання у складних природних умовах

Враховуючи досвід АТО, в Національному університеті оборони України для слухачів запроваджено комплексні заняття з військово-прикладного плавання, а також курс витримки та виживання. Під час занять офіцери повинні навчитися швидко адаптуватися до води, плисти за допомогою військового спорядження та підручних засобів, а також в обмундируванні зі зброєю, здійснювати переправи у складі підрозділу, вміти надавати першу медичну допомогу. Крім того, слухачі долають водні перешкоди: на плоту переправляють пораненого товариша з одного берега на інший, проходять шестикілометрову дорогу виживання через ліс та болото. Курс військово-прикладного плавання та виживання розрахований на слухачів оперативно-тактичного рівня. Після завершення навчання командири мають донести отримані знання та навички до своїх підлеглих у військах.

31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1 39-2 39-3 39-4 39-5 39-6

Триває ротація українських військовослужбовців у зоні АТО

Днями підрозділ сумських прикордонників повернувся до місця постійної дислокації після півроку несення служби на сході України. На посту бійців замінила інша сотня прикордонників, які напередодні поїхали на фронт. Військовослужбовці отримають кількатижневу відпустку, а далі знову повернуться до своїх прямих обов’язків.

45 414243

Також десятеро міліціонерів повернулися із зони АТО до Івано-Франківська. Керівники відомства оцінили та відзначили високий професійний рівень прикарпатських правоохоронців, подякували підлеглим за сумлінне ставлення до виконання поставлених завдань, вручивши грамоти та грошові винагороди. Зараз на міліціонерів чекає десятиденна відпустка.

52 51

Українські волонтери продовжують допомагати нашим військовим у зоні АТО

Морські піхотинці отримали БТР, відремонтований за рахунок коштів, які були зібрані батьками миколаївських школярів та волонтерами.

До доброчинної акції також долучилися механіки Миколаївського морського порту, які, вже відремонтували 50 одиниць військової техніки. Ідея знайти гроші на ремонт військової техніки належала школяру – Владу Левицькому, який перейняв приклад свого батька-волонтера й віддав всі свої заощадження на потреби Збройних Сил України.

69-1 61 62 63 64 65 66 67 68 69

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар