Кіровоградський театр ляльок: з «Вересневих самоцвітів» на «Мереживо казкове»

Провівши у неділю останніх учасників 45-го Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», якими цього року стали литовські лялькарі, (колектив Паневежиського театру ляльок чудово зіграв осучаснений варіант казки «Червона Шапочка» Ш. Перро), Кіровоградський академічний обласний театр ляльок і сам хутко зібрався у дорогу.

З 28 вересня до 2 жовтня черкаські лялькарі проводять ІІІ театральний фестиваль «Мереживо казкове», присвячений творчості Т.Г.Шевченка, на який і відправилися кіровоградські артисти з виставою «Наймичка».

У рамках форуму, 29 вересня, після урочистостей біля пам’ятника Кобзареві на Чернечій горі, колектив з успіхом показав виставу у вщент заповненій залі Палацу культури Канева. 30-го вересня відбудеться показ вистави для журі, гостей та глядачів театру-господаря.

У ці дні колектив Черкаського академічного театру ляльок у колі друзів і колег відзначить ще одну урочисту дату – 50-річний ювілей від дня заснування свого закладу.

Серед численних сувенірів почесне місце займе і подарунок кіровоградських митців –  невеличка скульптура головної героїні української драми І.Котляревського «Наталка-Полтавка» (саме цю виставу черкащани підготували для показу на своє свято). Тож нехай усе заплановане здійсниться!    

     

Поширити:

Залишити коментар:

коментар