Кіровоградські дорожники розпочали підготовку до зими

Протягом літа  дороги Кіровоградщини рятували від руйнування. В основному на замовлення Служби автомобільних доріг підрядні організації ДП «Кіровоградський облавтодор»  виконували роботи з ліквідації ямковості та деформації покриття, косили та прибирали узбіччя, рубали поросль і т.д.. Доки дозволять погодні умови та фінансове становище, роботи з ліквідації ямковості і нанесенню розмітки будуть продовжуватися. Тепер же настав час готуватися до зими – повідомляють Першій електронній в прес-службі САД у Кіровоградській області.

Для найбільш ефективної роботи дорожники проаналізували досвід минулих років і врахували допущені помилки щоб уникнути їх у цьогорічному сезоні.

На разі всі підготовчі процеси тривають. Найближчими до фінішу є підготовка техніки та виготовлення снігозатримуючих щитів. Так 172 одиниці техніки готові до боротьби зі стихією: 5 роторних снігоочищувачі, 52 одиниці навісного обладнання, 14 бульдозерів,26 автогрейдерів, 45 піскорозкидачів, 28 навантажувачів,2 солеподріблювачі. Крім того, до зими підготовлена 31 споруда та 20 майданчиків відстою автотранспорту.

Станом на 30 вересня протиожеледних матеріалів вже заготовлено 35% від потреби. Проводиться закупівля паливно-мастильних матеріалів, зимового одягу, а також заготовлюються суміші для аварійного ямкового ремонту.

Процес укладання угод на залучення сторонньої техніки триває. План взаємодії дорожників з ДСНС та Укрпоштою вже розроблений і на стадії підписання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар