Кіровоградщина попрощалася з видатним краєзнавцем Сергієм Шевченком

Сьогодні кіровоградці провели в останню путь видатного земляка – історика, краєзнавця та викладача КДПУ Сергія Шевченка.

Сергій Іванович Шевченко пішов з життя 29 вересня, за день до свого дня народження.

Сергій Іванович займався дослідженням історії Кіровоградщини, зокрема Нової Сербії й Кіровоградського державного педагогічного університету імені В.Винниченка. За життя він написав близько 200 наукових та навчально-методичних публікацій, виховав тисячі студентів.

Провести в останню путь земляка прийшли його студенти, колеги, кіровоградці, які зачитувалися його публікаціями. На честь шанованого викладача університету пролунав останній дзвоник.

Сергія Івановича згадували як чудового педагога, відповідальну і щиру людину. Його нариси з історії рідного краю викликали захоплення, наукові дискусії. Як згадували його друзі і колеги, Сергій Шевченко останній рік свого життя дуже переймався тим збуренням і розбратом, яке викликало перейменування міста. Краєзнавець, що послідовно відстоював український погляд на історію нашого краю і міста і українську назву, засмучувався з того, що історична правда є маловідомою для значної кількості його земляків, розповіла Світлана Орел. Друзі і колеги покійного закликали продовжити велику просвітницьку справу Сергія Івановича.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар