В Олександрії “БПП” і “Батьківщина” висувають одного кандидата в мери

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Олександрії міські організації політичних партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» підписали угоду про підтримку єдиного кандидата на посаду міського голови. Також політичні сили згодилися утворити коаліцію демократичних сил у новоствореній після виборів 25 жовтня Олександрійській міській раді.

28 вересня відбулася спільна прес-конференція Олександрійської міської організації політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та Олександрійської міської організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», на якій і відбулося урочисте підписання угоди.

Місцеві політичні осередки партій домовилися висунути та підтримати на посаду міського голови Олександрії єдиного кандидата Андрія Коломійцева.

На прес-конференції учасники угоди оголосили про створення об’єднання демократичних сил. До коаліції увійдуть депутати, які будуть обрані від місцевих організацій партій «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та «Блок Петра Порошенка «Солідарність». За бажанням до неї можуть приєднатися також ті політичні сили, які є партнерами по коаліції у Верховній Раді на час підписання документу.

Також підписанти погодили висунути та підтримати на посаду секретаря Олександрійської міської ради під час розподілу керівних посад новообраної міськради Олену Богоявленську, очолює місцевий осередок партії «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Свої підписи на угоді поставили голова Олександрійської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Коваленко та голова Олександрійської міської організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Олена Богоявленська.

Закон України «Про місцеві вибори», а саме частина перша Статті 13, говорить, що організація і проведення місцевих виборів здійснюється публічно і відкрито. Саме на публічності угоди наголошували лідери місцевих організацій партій при її підписанні.

Громадянська мережа ОПОРА 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар