На Кіровоградщині претенденту на посаду мера вдруге відмовили в реєстрації

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Олександрійська міська виборча комісія вдруге відмовила в реєстрації кандидатом на посаду міського голови Олександрії самувисуванцю Станіславу Гришку. 

Відмовила у реєстрації Станіславу Гришку комісія через те, що той знову неправильно заповнив документи, необхідні для реєстрації в кандидати. Цього разу потенційний кандидат допустив одразу 4 помилки у заповненні автобіографії.

В автобіографії Станіслава Гришка відсутні відомості про місце роботи, громадську роботу та місце проживання. І навіть не вказаний контактний телефон.

Відповідно до пункту 6 Статті 40 Закону України «Про місцеві вибори» автобіографія кандидата на посаду міського голови обов’язково повинна містити серед інших відомостей місце роботи, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), місце проживання та контактний телефон.

Після прийняття рішення голова Олександрійської міської виборчої комісії Олександр Івань пояснив, що у Станіслава Гришка є ще час подати документи для реєстрації знову.

А тим часом Станіслав Гришко встиг вже звернутися до Олександрійського міськрайонного суду із заявою про порушення Олександрійською міською виборчою комісією його прав при реєстрації кандидатом на посаду міського голови. Про це на засіданні повідомила заступник голови Вікторія Олійник.

Заява стосується попередньої відмови комісії у реєстрації, коли С.Гришко не подав згоди на оприлюднення його автобіографічних відомостей. Але й в суді Станіславу Гришку не пощастило, бо він подав заяву не до того суду. Тому заяву Станіславу Гришку повернули у зв’язку зі зверненням не за підсудністю.

Громадянська мережа ОПОРА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар