На тролейбусний і автобусний парки очікують перевірки

Заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Володимир Тоцький вважає учорашній страйк у Кіровограді працівників «Автобусного парку» та «Єлисаветградської транспортної компанії» спробою керівництва підприємств використати політичну ситуацію в країні для вирішення власних бізнесових проблем.

Про це він повідомив у коментарі кореспонденту Новин Кіровоградщини.

За словами посадовця, до складної ситуації на підприємствах, пов’язану із заборгованістю із заробітної плати, призвів неефективний менеджмент, адже влада виконала свої зобов’язання та сплатила відведену субвенцію на компенсацію пільгових перевезень.

«Учорашній страйк – це відведення очей колективу від неефективного використання коштів керівництвом підприємства, а також спроба перевести ситуацію в політичну площину з метою шантажу влади. Так ці керівники хочуть показати людям, що нібито влада винна в тому, що вони не отримують зарплату. Хоча, насправді, влада що могла, все зробила, і підприємство отримало необхідну субвенцію», – підкреслив Володимир Тоцький.

Також він додав, що законність дій обох підприємств зараз будуть перевірятися.

«Вони не мали права виходити на страйк. Трудовий спір не зареєстрований так, як цього вимагає чинне законодавство», – повідомив посадовець.

Нагадаємо, учора, 5-го грудня, у Кіровограді відбувся мітинг працівників «Єлисаветградської транспортної компанії» та «Автобусного парку-13527». Люди вимагали виплати заборгованої державної субвенції за перевезення пільгових категорій населення, які складають більшість їхніх пасажирів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар