Інвалідам війни на Сході та сім’ям загиблих відшкодують витрати на “автономку”

Сьогодні на сесії Кіровоградської обласної ради депутати підтримали зміни до Програми енергоефективності області на 2015 рік.

Програма була доповненаоповнити новим розділом V, у якому, зокрема, йдеться про відшкодування частини суми кредиту на ці цілі у розмірі 30 відсотків, але не більш як 10000 гривень за одним кредитним договором інвалідам війни з числа учасників АТО, членам сімей загиблих учасників АТО (далі – окремі категорії громадян). Нагадаємо, 70% від суми кредиту цим категоріям населення компенсує держава.

Фінансова підтримка з обласного бюджету надається на придбання енергозберігаючих матеріалів та обладнання, до яких належать: матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів;  радіатори опалення з терморегуляторами; вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом); рекуператори тепла вентиляційного повітря; вузли обліку води, зокрема засоби обліку та відповідне додаткове обладнання і матеріали; теплові насоси; сонячні колектори для виробництва теплової енергії та підігріву води; придбання “негазових” котлів.

Орієнтовний обсяг фінансування на впровадження у 2015 році енергоефективних заходів для інвалідів війни з числа учасників АТО, членів сімей загиблих учасників АТО складає 1300 тис грн.

Загальна сума, яку область витратить на впровадження програми енергоефективності, складає 224,74 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар